Presudom Općinskog suda u Varaždinu D. N. (22) iz Sračinca kod kojeg je policija pronašla nešto više od pet grama marihuane proglašen je krivim i zbog posjedovanja droge te mora platiti novčanu kaznu od 2 000 kuna.

Naime, policija je 21. ožujka prošle godine nakon pretrage doma i drugih prostorija u staklenki kod njega pronašla 4,6 grama marihuane i još 0,6 grama marihuane u plastičnoj posudi s bijelim čepom.

On je tako posjedovao drogu bez odobrenja nadležnog tijela kao i staklenu lulu za pušenje takozvanu nargilu, tri metalne drobilice i jednu drobilicu srebrne boje, odnosno predmete koji se koriste za konzumaciju droge.

U cijelom slučaju on se branio šutnjom pa je analizom njegove obrane te provedenih dokaza, Općinski sud odlučio da je 22-godišnjak počinio prekršaj koji mu se stavlja na teret.

On je dužan novčanu kaznu platiti u roku od 30 dana od dana od pravomoćnosti presude. Ako u roku koji mu je određen za plaćanje novčane kazne uplati dvije trećine izrečene kazne (1.333,33 kuna), smatrati će se da je izrečena novčana kazna u cijelosti plaćena.

Komentari

Komentara