Povežite se s nama

Međimurje

Policijska uprava međimurska poziva na Memorijalni malonogometni turnir u čast poginulih i nestalih dragovoljaca

Objavljeno:

- dana

U čast deset poginulih i jednom nestalom međimurskom dragovoljcu, pripadnicima tadašnje Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske, Policijske stanice Čakovec, današnje Policijske uprave međimurske, koji su sudjelovali u obrani Vukovara i Borovog Naselja, PU međimurska poziva sve zainteresirane na Memorijalni malonogometni turnir.

Program Memorijalnog turnira održat će se u subotu, 8. rujna, a započinje u 9 sati paljenjem svijeća kod Spomen obilježja u Policijskoj upravi međimurskoj. Pola sata kasnije položit će se vijenci i odati počasti kod Zida boli u Čakovcu.

Samo otvaranje turnira i početak natjecanje je u 11 sati na terenima ŽZU HVIDR-e u Kuršancu uz rijeku Dravu), dok je u 16 sati na rasporedu otvorenje poučne staze u IPA centru u Gornjem Kuršancu. Proglašenje pobjednika je u 16:30 sati nakon čega slijedi druženje uz domjenak.

Sudjelovat će momčadi policijskih postaja koje sada čine Policijsku upravu međimursku i varaždinsku iz Čakovca, Varaždina, Ivanca, Ludbrega i Novog Marofa, te momčadi hrvatskih dragovoljaca i drugi.

U slučaju kiše malonogometni turnir održat će se u sportskoj dvorani II. osnovne škole Čakovec, a ostale aktivnosti prema programu.

Međimurje

Rotary klub Prelog ove subote organizira tradicionalnu Kestenijadu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U subotu, 30. listopada, Rotary club Prelog poziva na tradicionalnu Kestenijadu.

– Drage prijateljice i prijatelji Rotarijanci i svi prijatelji Rotary-a, pozivamo vas da svojim dolaskom podržite akciju „Kestenijada 2021.“, koju Rotary club Prelog tradicionalno organizira svake godine. Članovi kluba pripremati će slasne, pečene kestene u originalnoj, rotarijanskoj pečenjari te osigurati ugodno prijateljsko druženje i pravi jesenski ugođaj te pritom nastojati skupiti sredstva za klupske humanitarne projekte – poručuju.

Kestenijada Rotary cluba Prelog će se održati u subotu, 30. listopada, od 9 do 13 sati, na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu. Uz predstavnike prijateljskih klubova, organizatori najavljuju i zanimljivo glazbeno iznenađenje.

Nastavite čitati

Međimurje

Kandidature za župana Međimurske županije podnose se do 11. studenoga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državno izborno povjerenstvo priopćilo je da će se prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana Međimurske županije održati u nedjelju, 28. studenoga 2021.

Obrasci za postupak kandidiranja na prijevremenim izborima mogu se, počevši od 29. listopada, preuzeti s mrežne stranice Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr.

Prijedlozi kandidatura na prijevremenim izborima moraju prispjeti Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije najkasnije u roku od 14 dana od dana stupanja na
snagu odluke o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 11. studenoga, do 24:00 sata.

Županijsko izborno povjerenstvo Međimurske županije sastavit će i u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja i tisku, na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Međimurske županije objaviti zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura i to u roku od 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle do 13. studenoga 2021. do 24:00 sata.

Sve obavijesti vezane uz provedbu prijevremenih izbora mogu se dobiti u Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije sa sjedištem u Čakovcu.

Dosad je svoju kandidaturu za župana istakao samo Darko Zver, poduzetnik i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca, iz Fokusa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje