Povežite se s nama

Crna kronika

Pomahnitali mladić iz Donjeg Ladanja koji je dva puta bježao policiji jučer je na motoru bio drogiran

Objavljeno:

- dana

U manje od tjedan dana

Izvijestili smo da je mladić, koji je u nedjelju, 11. lipnja, Audijem TT bježao policijskom presretaču kao na filmu, jučer poslijepodne ponovno bježao policiji, ovaj put na motoru.

Riječ o Krunoslavu F. iz Donjeg Ladanja koji je radio u inozemstvu, a nedavno si je kupio Audi TT i motor.

Policija ga je pokušala zaustaviti u Tužnom zbog nepropisnog korištenja zaštitne kacige.

– Nakon što su mu pomoću svjetlosnih i zvučnih signala na službenom vozilu presretač, dati znaci za zaustavljanje, isti nije postupio po istima, već je pretekao službeno vozilo i bez zaustavljanja nastavio upravljati u smjeru Krkanca. Dolaskom do nezaštićenog prijelaza ceste preko pruge, navedeni nije zaustavio motocikl na znak „stop“, te je nastavio vožnju krivudajući po cesti, u namjeri onemogućavanja policijskih službenika da ga preteknu. Nadalje, dolaskom u mjesto Vidovec gdje se na prostoru Trga svetog Vida održavalo javno okupljanje, nije propustio pješake koji su prelazili obilježenim pješačkim prijelazom. Tijekom daljnje vožnje, počinio je niz drugih prekršaja, od pretjecanja kolone vozila, vožnje u suprotnom smjeru i drugih – ističu iz PU varaždinske.

Dolaskom na raskrižje  jugozapadne obilaznice grada Varaždina s Optujskom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je u smjeru Hrašćice upravljao 68-godišnjak. Prilikom udara motocikla u stražnji lijevi bočni dio osobnog vozila, 21-godišnjak je lakše ozlijeđen. Nakon prouzročene prometne nesreće, isti se pokušao pješke udaljiti s mjesta događaja, u čemu su ga spriječili policijski službenici.

Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Preliminarnim testiranjem, utvrđeno je da je navedeni motociklom upravljao pod utjecajem droga, no isti se odbio podvrći izuzimanju uzoraka krvi i urina. Također je utvrđeno da isti ne posjeduje odgovarajuću kategoriju vozačke dozvole. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 21-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prisile prema službenoj osobi i Ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

S prostora nogometnog igrališta u Beretincu ukradene biljke japanske šljive

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U vremenu od 4. do 24. travnja u Varaždinskoj ulici u Beretincu, na prostoru uz nogometno igralište, nepoznati je počinitelj iskopao i otuđio više komada biljke japanske šljive.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 300 eura, javila je PU varaždinska.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Ivanca nastavio mlatiti svog brata i nakon što je ovaj pao u cestovni kanal te ga teško ozlijedio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. travnja 2024., provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina starog 62 godine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 62-godišnjak 17. travnja 2024., na cesti u mjestu kraj Ivanca, šakama više puta udario svojeg brata (rođenog 1951.) u glavu i tijelo te ga oborio u cestovni kanal gdje mu je zadao više udaraca po licu i nanio mu teške ozljede – objavio je DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenog 62-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje