Povežite se s nama

Crna kronika

Prestanak obrane od poplave na Dravi, neka naselja zbog kvara na dalekovodu ostala bez struje!

Objavljeno:

- dana

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 81 poziv. Od toga je 29 poziva bilo namjenskih. Njih je Centar obradio i proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 12 poziva. Za 1 poziv izašli su na intervenciju, 6 poziva bile su lažne dojave, dok kod 5 poziva nije bilo potrebe za intervencijom.

Provala i prestanak obrane od poplave

Jučer u 13:27 Županijski centar 112 zaprimio je dojavu o provali u kuću u Strahonincu.

Nešto prije 21 sat, Županijski centar 112 zaprimio je Rješenje Hrvatskih voda, Centra za obranu od poplava Varaždin, o prekidu Redovne obrane od poplava na rijeci Dravi od granice s R. Slovenijom do željezničkog mosta u Varaždinu. Naime, protok Drave na HE Varaždin pao je ispod 1000 m3/s, s tendencijom daljnjeg opadanja.

Kvar na dalekovodu

Ujutro u 3:17 zaprimljena je dojava o kvaru na dalekovodu kod Mačkovca. Zbog toga su bez struje ostala 1102 korisnika u Mačkovcu, Slemenicama, Krištanovcu, Novom Selu Rok i dijelu Žiškovca. Kvar je otklonjen u 3:54, ali je zbog kvara na trafostanici u Mačkovcu, dio kućanstava kod škole u Mačkovcu, i dalje bez struje. Kvar će biti otklonjen u jutarnjim satima.

Crna kronika

Pod okriljem noći lopov “maznuo” nekoliko desetaka litara rakije i visokotlačni čistač

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nesvakidašnja krađa kod Varaždinskih Toplica.

Tijekom noći 14./15. listopada u Rukljevini, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 82-godišnjaka te otuđio visokotlačni profesionalni čistač te nekoliko desetaka litara rakije.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Prešao u suprotnu traku i izazvao frontalni sudar u Črešnjevu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvijestili smo o prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 16. listopada, u Črešnjevu, a sada policija donosi detalje.

<<FOTO U sudaru u Črešnjevu ozlijeđene dvije osobe, cesta zatvorena za kamionski promet

Naime, u nesreći je ozlijeđen 62-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom Zagorskom ulicom iz smjera Beretinca prema Tužnu.

– U jednom je trenutku vozilom prešao na lijevu stranu kolnika te prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 73-godišnjak – ističe varaždinska policija.

Ozlijeđenom je 62-godišnjaku medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje