Povežite se s nama

Međimurje

Posavec odabrao najbolje

Objavljeno:

- dana

ŽUPANOVI ZAMJENICI

Kandidat za župana, ujedno aktualni župan Međimurske županije i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Matija Posavec uvjeren je da nije izgubio potporu birača te da će zajednička lista za Županijsku skupštinu HNS-a, NS-Reformista i HSLS-a već u prvom krugu osigurati izbornu pobjedu.

To se moglo iščitati iz županove izjave dane tijekom predstavljanja njegovih kandidata za zamjenike. Sukladno očekivanjima, rame uz rame s Posavcem u izbornu utrku idu dosadašnja zamjenica reformistica Sandra Herman i dosadašnji potpredsjednik Županijske skupštine, HSLS-ov Josip Grivec.

– Iako smo predstavnici triju stranaka, mi ne trebamo niti ne želimo velike koalicije. Naša je jedina koalicija ona s građanima i cijeli svoj mandat odradio sam kao župan svih žitelja Međimurja. Bez obzira na političku ideologiju ili stranački predznak, tako namjeravam nastaviti i ubuduće. Sa srcem, energijom i najviše s vjerom u uspjeh našeg Međimurja idem po povjerenje za novi mandat – poručio je Posavec. Raduje ga, kaže, to što primjećuje i osjeća povjerenje kod građana s kojima se susreće.

– Ljudi prepoznaju sve što smo činili, dojmio ih se naš trud, ali i konkretni rezultati. Ostvarili smo veliku većinu onoga što smo obećali prije četiri godine, ali još više onoga što je ponekad bilo nevidljivo kada smo osmišljavali strategiju, birali projekte, tražili način kako ih kandidirati… Trebalo je pripremiti obimnu projektnu dokumentaciju, lobirati i u konačnici dolazim do točke na kojoj ponosno mogu zastati i reći da će Međimurje u danima koji slijede biti najveće gradilište u Hrvatskoj – naglasio je Posavec.
O kandidatu za svojeg zamjenika, Josipu Grivecu, načelniku Općine Donji Vidovec, rekao je da od njega može još mnogo toga naučiti, dodavši da očekuje njegov doprinos u razvoju međimurskoga gospodarstva i ostalih poslova koje će zajednički obavljati. Osim HSLS-u, zahvalio je i na dosadašnjoj podršci Narodnoj stranci – Reformisti, iz koje dolazi Sandra Herman.

– Vjerujem u ove ljude, u tim koji radi odličan posao i našu snagu. Dobijemo li izbore u prvom krugu, uštedjet ćemo Županiji milijun kuna koje ćemo znati dobro potrošiti na projekte – zaključio je Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Potpisivanje ugovora s Međimurskom županijom: „Prijateljima životinja“ 200.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je u ponedjeljak, 25. siječnja, Ugovor vrijedan 200.000 kuna s udrugom „Prijatelji životinja“, koja djeluje od 2004. godine s ciljem promicanja zaštite životinja te zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području Međimurske županije.

Predsjednica Zaštitarsko-ekološke udruge „Prijatelji životinja i prirode“ Aleksandra Hampamer objasnila je da je riječ o najvećem skloništu za napuštene životinje u Hrvatskoj te na površini od 15.000 četvornih metara svakodnevno skrbe o 300 napuštenih pasa osiguravajući im smještaj do udomljenja, veterinarsku skrb, hranu, cijepljenje, sterilizaciju i udomljavanje.

Kroz godinu organiziraju 30-ak radnih volonterskih akcija s ciljem podizanja svijesti zajednice o odgovornom odnosu prema životinjama i udomljavanju napuštenih pasa.

Ove godine sklonište za napuštene životinje obilježava 20 godina rada, a Međimurska županija već četvrtu godinu zaredom u svom proračunu osigurava financijska sredstva za projekt prihvata, skrbi i udomljavanja napuštenih životinja, čime je prva županija u Hrvatskoj koja kontinuirano financira sklonište, iako joj to nije zakonska obveza, već je to obveza jedinica lokalne samouprave.

– Sklonište se iz godine u godinu širi te vjerujemo da će ova sredstva iskoristiti u dobre svrhe, kako bi dodatno poboljšali skrb o napuštenim životinjama – kazao je župan Posavec, podsjetivši da s Udrugom „Prijatelji životinja“ sudjeluju u dva projekta: „S.N.A.G.A. života“ te „Anima mundi“.

Nastavite čitati

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju evidentirano pet novih slučajeva zaraze, a preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata testiranjima PCR metodom, brzim antigenskim testovima, kliničkim slikama i informacijama o pozitivnim slučajevima iz drugih županija, evidentirano je 5 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19, priopćio je 25. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavile su se 34 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 272.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.845 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 54 pacijenta pozitivna na COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, a otpuštena su također 4 pacijenta.

Na invazivnoj respiraciji se nalazi 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 75 godina s dodatnim pridruženim bolestima.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835.

Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati