Povežite se s nama

Međimurje

Posavec odabrao najbolje

Objavljeno:

- dana

ŽUPANOVI ZAMJENICI

Kandidat za župana, ujedno aktualni župan Međimurske županije i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Matija Posavec uvjeren je da nije izgubio potporu birača te da će zajednička lista za Županijsku skupštinu HNS-a, NS-Reformista i HSLS-a već u prvom krugu osigurati izbornu pobjedu.

To se moglo iščitati iz županove izjave dane tijekom predstavljanja njegovih kandidata za zamjenike. Sukladno očekivanjima, rame uz rame s Posavcem u izbornu utrku idu dosadašnja zamjenica reformistica Sandra Herman i dosadašnji potpredsjednik Županijske skupštine, HSLS-ov Josip Grivec.

– Iako smo predstavnici triju stranaka, mi ne trebamo niti ne želimo velike koalicije. Naša je jedina koalicija ona s građanima i cijeli svoj mandat odradio sam kao župan svih žitelja Međimurja. Bez obzira na političku ideologiju ili stranački predznak, tako namjeravam nastaviti i ubuduće. Sa srcem, energijom i najviše s vjerom u uspjeh našeg Međimurja idem po povjerenje za novi mandat – poručio je Posavec. Raduje ga, kaže, to što primjećuje i osjeća povjerenje kod građana s kojima se susreće.

– Ljudi prepoznaju sve što smo činili, dojmio ih se naš trud, ali i konkretni rezultati. Ostvarili smo veliku većinu onoga što smo obećali prije četiri godine, ali još više onoga što je ponekad bilo nevidljivo kada smo osmišljavali strategiju, birali projekte, tražili način kako ih kandidirati… Trebalo je pripremiti obimnu projektnu dokumentaciju, lobirati i u konačnici dolazim do točke na kojoj ponosno mogu zastati i reći da će Međimurje u danima koji slijede biti najveće gradilište u Hrvatskoj – naglasio je Posavec.
O kandidatu za svojeg zamjenika, Josipu Grivecu, načelniku Općine Donji Vidovec, rekao je da od njega može još mnogo toga naučiti, dodavši da očekuje njegov doprinos u razvoju međimurskoga gospodarstva i ostalih poslova koje će zajednički obavljati. Osim HSLS-u, zahvalio je i na dosadašnjoj podršci Narodnoj stranci – Reformisti, iz koje dolazi Sandra Herman.

– Vjerujem u ove ljude, u tim koji radi odličan posao i našu snagu. Dobijemo li izbore u prvom krugu, uštedjet ćemo Županiji milijun kuna koje ćemo znati dobro potrošiti na projekte – zaključio je Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Potpisivanje ugovora o potpori za udruge koje provode aktivnosti na području Općine Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Općinskoj vijećnici Općine Mala Subotica upriličeno je u ponedjeljak, 26. veljače, potpisivanje ugovora o financijskoj potpori za udruge koje provode aktivnosti na području Općine Mala Subotica, a temeljem Javnih poziva za financiranje javnih potreba Općine Mala Subotica u 2024. godini.

Javni pozivi bili su objavljen 8. studenog 2023. godine te su bili otvoreni do 8. prosinca 2023. godine, a udruge su mogle svoju prijavu podnijeti u prioritetnim područjima: odgoj, obrazovanje i tehnička kultura, socijalna skrb i zdravstvo, turizma i zaštita okoliša i prirode, zaštita potrošača, razvoj i demokratizacija društva, razvoj mjesne samouprave, kultura te ostala područja društvenih djelatnosti.

Ukupan iznos dodijeljenih sredstava je 31.150 eura za 30 odobrenih projekata.

Ugovore je sa predstavnicima udruga potpisao načelnik Valentino Škvorc, koji im je poručio da imaju značajnu ulogu u sredini jer okupljaju ljude i generalno su odgovorne za opće zadovoljstvo zajednice: “Javni pozivi provedeni su na transparentan način te je prijedloge aktivnosti i programa udruga ocijenilo povjerenstvo te predložilo iznose sufinanciranja. Želim Vam da ustrajete u svom radu i pozivam Vas da još aktivnije kreirate što više društvenog, kulturnog, sportskog ili obrazovnog sadržaja te se u što većem broju uključite u sadržaj koji kreira Općina Mala Subotica.”

Nastavite čitati

Međimurje

Veleposlanik Indije prisustvovao obilježavanju 163. obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec 27. veljače u Palači turizma u Čakovcu sastao se s veleposlanikom Indije u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Rajem Kumarom Srivastavom, koji je u Međimurju prisustvovao programu posvećenom 163. obljetnici rođenja utemeljitelja biodinamike i antropozofa, doktora Rudolfa Steninera.

O ovoj prigodi, župan Posavec i veleposlanik Kumar Srivastava otvorili su teme koje se tiču mogućnosti suradnje Međimurja i Indije. Veleposlaniku je prezentiran gospodarski i turistički potencijal ovog kraja, te se razgovaralo o potencijalnim ulaganjima indijskih investitora u Međimurju na području proizvodnje sigurne hrane te farmacije: „Indija kao jedna od najmnogoljudnijih zemalja svijeta ima nesaglediv potencijal kada je riječ o suradnji i investiranju, a s druge strane je Međimurje, razvijena europska regija koja teži upravo povezivanju u svojoj strategiji razvoja. Naš Centar dr. Rudolfa Steinera s Veleposlanstvom Indije u Republici Hrvatskoj već je razvio suradnju. Poveznice pronalaze i u temeljima ayurvede te njezinim dodirnim točakama s biodinamičkom proizvodnjom hrane po Steineru, koju godinama uspješno promovira naš Centar, čuvajući Steinerovo nasljeđe.“

Veleposlanik Raj Kumar Srivastava složio se da prostora za gospodarsku suradnju, osobito u svjetlu činjenice da i u Hrvatskoj raste broj indijski investitora. Iskazao je veliki interes za proširenje suradnje s Centrom dr. Rudolfa Steinera te nasljeđu tog europskog velikana antropozofije i biodinamike.

Veleposlanik Indije u nastavku posjeta, razgledao je i postav Eknomuzeja Međimurje malo, koji mu je prezentirao direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula te se upoznao s daljnjim projektima Međimurske županije vezanima uz promoviranje baštine i obnovom objekata u Centru znanja, kao jednom od oglednih primjera revitalizacije u Hrvatskoj.

Potom je sudjelovao u centralnom dijelu programa u Centru dr. Rudolfa Steninera u Donjem Kraljevcu gdje je održao predavanje o Indiji kao kolijevci civilizacije. Svečanosti je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije dr.sc. Anita Perešin.

– Naša suradnja je s veleposlanikom je intenzivna i zato nam je drago što smo ga mogli ugostiti na našem programu. Proslavu 163. obljetnice Steinerova rođenja te 100 godina biodinamike izložbom svojih radova uveličali su nam i učenici Graditeljske škole Čakovec, iz smjera dizajna keramike, s kojima godinama njegujemo iznimnu suradnju – rekla je ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje