Povežite se s nama

Međimurje

Posavec u istragu “upao” slučajno, Kovač je htio znati tko o njemu ružno piše?

Objavljeno:

- dana

Međimurje je 10. rujna šokiralo uhićenje župana te, najsjevernije hrvatske županije, kao i istraga pa uhićenje bivšega gradonačelnika Čakovca i saborskog zastupnika Stjepana Kovača.

Njihova su dva slučaja nepovezana, a u svakom od njih uhićena su po dva suosumnjičenika. U skladu s neslužbenim informacijama, uza župana su osumnjičeni Milorad Novković, županijski pročelnik s kojim je župan navodno dogovarao natječaje za poslove, i Josip Kobal, član Upravnog odbora Županijske uprave za ceste. Potonji je županu, navodi se, dao mito od 10.000 kuna kako bi osigurao još jedan mandat u Odboru.

Uz Kovača suosumnjičeni su policajac Mario Sever i prijatelj Damir Ledenčan. Pritom je Ledenčan prema dogovoru Kovaču slao “prijeteće poruke” kako bi ih ovaj prijavio policiji, a Sever je tražio da vodi slučaj kako bi saborskog zastupnika mogao izvještavati. Cilj im je bio utvrditi tko je iza stranice stjepankotac.icu, na kojoj se negativno pisalo o Kovaču uoči lokalnih izbora u svibnju.

Nova TV izvijestila je, također neslužbeno, da je župan pod USKOK-ove mjere upao slučajno: prilikom džogiranja s prijateljem, koji je bio pod istražiteljskim mjerama, došlo je do sumnje da se i župan bavi nezakonitim radnjama. Istražitelji su potom zatražili i dobili sudski nalog da i njega stave pod mjere, piše Index.

Župan je u USKOK-u ispitan istoga dana, dok saborski zastupnik na red dolazi 11. rujna.

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje