Povežite se s nama

Život i društvo

Posjet vodstva Varaždinske županije petrijanečkim vatrogascima završio intervencijom

Petrijanec vatrogasci Čačić1

Objavljeno:

- dana

U petak 22. ožujka, župan Varaždinske županije Radimir Čačić u obilasku vatrogasnih organizacija na području županije, posjetio je i VZO Petrijanec odnosno centralni DVD Petrijanec.

Sa županom su bili i njegov zamjenik Tomislav Paljak te članovi predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Renato Podbojec i Martin Hajdinjak.

Župana i suradnike, uz predstavnike svih pet vatrogasnih društava s područja općine, dočekali su predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec te općinski vijećnici.

Svrha ovih obilazaka je da se župan izravno upozna s problemima vatrogasaca i da se zajedničkim akcijama isti pokušaju riješiti. Kao i kod većine dobrovoljnih vatrogasnih organizacija najviše problema vatrogascima stvaraju skupi liječnički pregledi, osiguranja vozila i članova te visoke cijene osobne zaštitne opreme, ali i smanjenje broja operativnih članovi zbog odlaska mladih, osposobljenih članova na rad u inozemstvo. Župan je predstavio ideju da se Županija uključi u sufinanciranje liječničkih pregleda te da se s osiguravajućim kućama pokuša naći model kojim bi se smanjile i cijene osiguranja.

Netom nakon završetka posjeta vatrogasci dobivaju dojavu o požaru otvorenog prostora kraj romskog naselja u Donjem Vratnu te s dvadesetak vatrogasaca iz DVD-a Petrijanec, Nova Ves i Strmec Podravski više od dva sata vatrogasci gase vatru na nekoliko potpaljenih požara na površini od oko 3 hektara.

Ovim putem vatrogasci još jednom apeliraju na odgovorno ponašanje građana i skreću pažnju da su za neodgovorno ponašanje kojim se izazove požar predviđene visoke kazne.

Međimurje

Suradnjom lovaca i policijskih službenika PP Prelog do suzbijanja krivolova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i ove godine nastavljaju suradnju s lovačkim udrugama u nastojanju da se suzbiju svi oblici protuzakonitog lova.

Uz nadzor lovišta koji članovi lovačkih udruga, ali i policijski službenici u sklopu svojih zadaća, obavljaju samostalno, redovito se organiziraju i zajedničke aktivnosti. Ovih su se dana zajedničke aktivnosti provodile na području kojim gospodari Lovačka udruga „Fazan“ iz Hodošana, i one će se nastaviti. Isti oblik suradnje u narednom razdoblju provodit će se i s lovcima Lovačke udruge „Jastreb“ iz Domašinca, osobito na području polja Murščak.

Članovi lovačkih udruga pojačano su prisutni u lovištima kojima gospodare, pri čemu im se pridružuju policijski službenici, koristeći pritom svu raspoloživu opremu, radi uspješnijeg uočavanja i hvatanja krivolovaca u nezakonitim radnjama, poput drona, uređaja za noćno promatranje i termovizijske kamere.

Ovakav oblik rada prepoznat je kao vrlo učinkovit u suzbijanju nezakonitog lova: sve lovačke udruge vrlo se rado uključuju u zajedničke aktivnosti sa policijskim službenicima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski maturanti naučili više o policijskom pozivu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem informiranja maturanata s područja Varaždinske županije o raspisanom natječaju za zanimanje policajac te kako bi im približili policijski poziv, policijski službenici za prevenciju i policijski službenici za stručno usavršavanje Policijske uprave varaždinske, održali su informativna predavanja u završnim razredima srednjih škola.

Učenici su tom prilikom mogli saznali kako postati policajac i koje uvjete trebaju ispunjavati te kako se prijaviti na natječaj.

Isto tako, predstavljen im je policijski posao, vrste i način obavljanja policijskih poslova, koja su prava i obaveze, kao i prednosti i mane policijskog posla, mogućnosti napredovanja tijekom godina u službi te uspjesi policijskih službenika Policijske uprave varaždinske.

Maturanti su dobili sve potrebne informacije o upisu na Policijsku akademiju te su kroz druženje s policijskim službenicima, iskazali veliki interes za prijavu na natječaj za zanimanje policajac.

Podsjećamo, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini.

Ove se školske godine planira upis 550 polaznika koji će sa školovanjem započeti  20. rujna 2021. godine, a nakon završenog Programa, polaznici/polaznice će se primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova. Rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza 2021. godine.

Na natječaj se mogu javiti hrvatski državljani i državljanke koji imaju završenu trogodišnju i četverogodišnju srednju školu, koji na dan 20. rujna 2021. godine nemaju navršenih 28 godina života, koji imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, koji su dostojni za obavljanje policijske službe te nisu članovi političke stranke.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!