U petak 22. ožujka, župan Varaždinske županije Radimir Čačić u obilasku vatrogasnih organizacija na području županije, posjetio je i VZO Petrijanec odnosno centralni DVD Petrijanec.

Sa županom su bili i njegov zamjenik Tomislav Paljak te članovi predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Renato Podbojec i Martin Hajdinjak.

Župana i suradnike, uz predstavnike svih pet vatrogasnih društava s područja općine, dočekali su predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec te općinski vijećnici.

Svrha ovih obilazaka je da se župan izravno upozna s problemima vatrogasaca i da se zajedničkim akcijama isti pokušaju riješiti. Kao i kod većine dobrovoljnih vatrogasnih organizacija najviše problema vatrogascima stvaraju skupi liječnički pregledi, osiguranja vozila i članova te visoke cijene osobne zaštitne opreme, ali i smanjenje broja operativnih članovi zbog odlaska mladih, osposobljenih članova na rad u inozemstvo. Župan je predstavio ideju da se Županija uključi u sufinanciranje liječničkih pregleda te da se s osiguravajućim kućama pokuša naći model kojim bi se smanjile i cijene osiguranja.

Netom nakon završetka posjeta vatrogasci dobivaju dojavu o požaru otvorenog prostora kraj romskog naselja u Donjem Vratnu te s dvadesetak vatrogasaca iz DVD-a Petrijanec, Nova Ves i Strmec Podravski više od dva sata vatrogasci gase vatru na nekoliko potpaljenih požara na površini od oko 3 hektara.

Ovim putem vatrogasci još jednom apeliraju na odgovorno ponašanje građana i skreću pažnju da su za neodgovorno ponašanje kojim se izazove požar predviđene visoke kazne.

Komentari

Komentara