Povežite se s nama

Međimurje

Posjetitelji u Strahonincu naučili tajne izrade bezglutenskih štrukli i drugih slastica

Objavljeno:

- dana

život s celijakijom

U Strahonincu se proteklog petka organizirala besplatna radionica izrade slastica bez glutena. Radionicu pod nazivom Slatko bez glutena organizirala je Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske, a održala se u dvorani Centra za društvene, javne i kulturne potrebe Općine Strahoninec.

Radionica se održala u sklopu projekta Edukacija – priprema bezglutenskih proizvoda kojeg sufinancira Općina Strahoninec. Posjetitelji su mogli naučiti kako napraviti bezglutenske štrukle i probati jesu li bolji od pravih! Na prezentaciji su mogli vidjeti cijeli proces izrade štrukli od početka do kraja što je podrazumijevalo izradu tijesta i nadjeva, pečenje i degustiranje. Radionicu je vodila predsjednica Udruge, Marija Goričanec, koja ima više od dvadeset godina iskustva u pripremi bezglutenskih proizvoda.

Govorila je i o mogućim poteškoćama na koje možete naići u izradi bezglutenskih slastica, predstavila bezglutenska brašna koja se mogu koristiti kao zamjena pšeničnom brašnu te je odgovarala na razna pitanja gostiju o pripremi bezglutenskih jela, kolača i životu s celijakijom.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje