Povežite se s nama

Život i društvo

Postavljanjem prve cvjetne košarice na Korzu obilježen završetak prvog dijela proljetne sadnje

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i direktor gradske tvrtke Parkovi Alen Runac danas, 18. svibnja, su postavljanjem prve cvjetne košarice na varaždinskom Korzu simbolično obilježili završetak prvog dijela proljetne sadnje i uređenja grada.

– Građani su se nakon izolacije i dužeg boravka u svojim domovima i kućama iznenadili da su cijelo ovo vrijeme radnici Parkova radili i uređivali grad. Grad stvarno lijepo izgleda i cvjetno je obnovljen, a košarice su samo završni dio tog prvog dijela uređenja koje će se i nastaviti. Igrala za dječja igrališta su nabavljena tako da ćemo krenuti i s tim te u sljedećih mjesec dana kompletirati onaj dio uređenja koji se odnosi na proljetno ljetnu sezonu. Svi zajedno možemo pohvaliti djelatnike Parkova koji su neprekidno radili, brinuli se i njegovali bilje da nam grad sad izgleda ovako uređen i ukrašen – rekao je gradonačelnik Čehok.

Alen Runac je rekao kako su Parkovi nakon obrezivanja stabala i rušenja opasnog drveća krenuli sa sadnjom gredica i ljetnica po cijelom gradu: „Zimski dio kojim smo ukrasili gredice je maknut i sad se zamjenjuje ljetnim, a ove će košarice ovdje biti gotovo šest mjeseci i bit će svakodnevno održavane.“

Istaknuo je kako se djelatnici Parkova doista trude da grad lijepo izgleda i kako za to dobivaju brojne pohvale.

Život i društvo

Projekte svakog OPG-a najbolje je financirati novcem iz EU fondova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska gradska podružnica HNS-a u srijedu, 22. ožujka, u prostorijama Društvenog doma u Jalkovcu organizirala je tribinu pod nazivom “EU fondovi – prilika za razvoj OPG-a”.

Prva od dvije tribine organizirala se za mjesne odbore Jalkovec, Črnec Biškupečki i Poljana Biškupečka, dok će druga tribina obuhvatiti mjesne odbore Zbelava, Kućan Marof te Gornji i Donji Kućan, a održat će se u utorak 28. ožujka u prostorijama vatrogasnog doma u Donjem Kućanu s početkom u 18.30 sati.

Na tribini su predstavljeni svi aktualni pozivi LAG-a Sjeverozapad i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, kao i uvjeti za prijave na isti, a Emil Tkalec upoznao je i prisutne sa budućim natječajima novog financijskog razdoblja.

– Intencija organiziranja ovih tribina nam je upoznavanje svih zainteresiranih sa mogućnostima razvoja njihovih OPG-ova, bilo da se oni poljoprivredom bavili profesionalno ili za svoje potrebe. Ušli smo u novo financijsko razdoblje, te nam je ovo izvrsna prilika da uz još uvijek vrlo izdašne potpore unaprijedimo poslovanje u poljoprivredi na području grada Varaždina – poručio je dr. sc. Igor Klopotan, organizator tribine.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Maruševcu zbog krize “podebljali“ iznose uskrsnica, evo tko će ih sve dobiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec obavještava umirovljenike i osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine sa svog područja kako će im u povodu nastupajućih uskršnjih blagdana biti isplaćena jednokratna novčana potpora.

Pravo na potporu ostvaruju građani s prebivalištem na području Općine Maruševec, i to umirovljenici čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 280 eura, osobe s invaliditetom kojima je temeljem Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb priznato pravo na osobnu invalidninu, te primatelji nacionalne naknade za starije osobe.

– Imajući na umu sva poskupljenja u proteklom periodu, kao i solidarnost koja je karakteristična za našu zajednicu, u odnosu na prošle, od ove smo godine povećali iznos „uskrsnica“ i „božićnica“ za naše starije građane sa 150 kuna na 30 eura (226,04 kune), kao i granicu mirovina s dvije tisuće kuna na 280 eura (2.109,66 kuna) – ističe načelnik Mario Klapša.

Općina Maruševec izražava zadovoljstvo što je u mogućnosti i ovom gestom pokazati brigu o starijoj populaciji koja ima mala primanja, a koja je stvarala Općinu Maruševec i okruženje na koje su svi ponosni.

Isplata potpora kreće od početka idućeg tjedna, 27. ožujka, na kućnim adresama građana putem Hrvatske pošte.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje