Povežite se s nama

Život i društvo

“Drvo brusiona“ u Trnovcu gradi novu proizvodnu halu vrijednu 5 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

U Poduzetničkoj zoni Trnovec uspješna obiteljska tvrtka gradi novu proizvodnu halu, a investicija je vrijedna pet milijuna kuna.

Tvrtka „Drvo brusiona” osnovana je 2008. godine s ciljem proizvodnje vrhunskih reznih alata za drvo u čemu uspijeva već 12 godina. Trenutno broji 14 zaposlenih, a osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja tračnih pila za obradu drveta, kao i stelitiranje i tlačenje tračnih pila, sastavljanje, valjanje, oštrenje i razvrtanje. 85% proizvodnje usmjereno je na hrvatsko tržište, dok se ostatak izvozi u Sloveniju, Mađarsku, Češku, Poljsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Iz godine u godinu „Drvo brusiona” širi svoju proizvodnju, modernizira je i unapređuje. Kako bi se već visoka razina podigla na još viši nivo, u tijeku je izgradnja nove proizvodne hale u Poduzetničkoj zoni u Trnovcu.

Direktor Ivan Sušec kaže kako je cilj osigurati još bolje uvjete rada za sve zaposlenike, a nova hala podrazumijeva i otvaranje novih radnim mjesta.

– Imamo u planu otvaranje još jedne proizvodne linije koja je trenutno u razvoju. To je potpuno novi program s novim strojevima čiju nabavu pregovaramo. Time bismo jedini u ovom dijelu Europe proizvodili Vidia pile – pojasnio je direktor Sušec kazavši kako se radi o investiciji vrijednoj 5 milijuna kuna.

Riječ o hali veličine 850 kvadrata uz 150 kvadrata aneksa. Trebala bi biti završena 30. rujna, a već od listopada proizvodnja bi se odvijala na novoj lokaciji.

– Naša tvrtka prosječno svake druge godine ulaže milijun kuna u nabavu novih strojeva za unapređenje proizvodnje. Naglasak stavljamo na kvalitetu proizvoda, ali i na brzinu i fleksibilnost cijelog procesa. Kontinuirana obuka djelatnika također je nužna – pojasnio je direktor Drvo brusione te dodao da je ovo još jedan korak bliže cilju: biti broj jedan u ovom poslu na našim prostorima.

Na investiciju vrijednu 5 milijuna kuna na području općine Trnovec Bartolovečki ponosan je i načelnik Zvonko Šamec.

– Kao načelnika ovo me najviše veseli – da nakon dugo vremena ovdje u našoj Poduzetničkoj zoni imamo izgradnju jedne nove hale koja nije mala, gdje će biti proizvodnja. Ali ne bilo kakva, već vrhunska proizvodnja. Bio sam u dosadašnjoj hali i uvjerio se da je način rada fantastičan – rekao je načelnik Šamec dodavši kako je upravo proizvodnja ono što nedostaje u zoni.

– Mi ćemo tu dobiti prekrasan objekt, ono što je trebalo, a to je proizvodnja. To je budućnost naše općine. Zahvaljujem gospodinu Sušecu što je odlučio da upravo ovdje proizvode – kaže Šamec,

Pojasnio je i da je Općina tu da pomogne, koliko može u takvim investicijama.

– Željno očekujemo otvorenje da možemo svima pokazati kako se to radi, o kakvim se strojevima radi. Mislim da će ovo biti veliki ponos naše općine – poručio je načelnik Zvonko Šamec.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje