Povežite se s nama

Međimurje

Postavljena igrala za djecu s teškoćama

Objavljeno:

- dana

ZA MLADE

Čakovec je dobio prvo od dva vježbališta na otvorenom, koje je postavljeno u Ulici Zinke Kunc, pored teniskih terena na čakovečkom Jugu, dok su na dječjem igralištu na ulazu u perivoj Zrinski postavljena igrala za djecu s teškoćama.

Stjepan Kovač naglasio je kako je riječ o nastavku višegodišnjeg ulaganja u javnu infrastrukturu koja svim građanima, a posebno djeci i mladim omogućuje razne sadržaje te ih potiče na boravak na otvorenom. Do postavljanja igrala za djecu s teškoćama došlo je na inicijativu građana, koji su uvidjeli da sadržaja za tu djecu nedostaje. Kako se radi o posebnim igralima, koje moraju proći ateste, na njih se duže čekalo, no kako je rekao gradonačelnik Kovač, postavljena su upravo na Dan Grada Čakovca, kao svojevrsni pokazatelj da se vodi briga o svim skupinama građana. Vježbalište je stajalo 60 tisuća kuna, a svako igralo za djecu s teškoćama oko 20 tisuća. U tijeku su i radovi na uređenju dječjeg igrališta kod Druge osnovne škole u Čakovcu, koje će se otvoriti uoči blagdana sv. Antuna Padovanskog, odnosno proštenja na čakovečkom Jugu.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Na autobusnom stajalištu u Pribislavcu vandali uništili naljepnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Pribislavcu je javna imovina opet bila na meti vandala.

Ovoga puta potrgane su naljepnice na autobusnom stajalištu.

– Radi se o šteti od oko 1000 kuna. Počiniteljima poručujem da idući put roditeljima uzmu 1000 kuna iz novčanika pa ih uredno poderu, jer su to isto napravili i sad, samo na “facerski” način – ogorčen je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

Popravak će, naravno, pasti na leđa Općine, iz koje pak poručuju i da će se u pronalasku počinitelja poslužiti videonadzorom. Iako se ne radi o izrazito velikom iznosu štete, ovakva su djela prilično česta i u konačnici mogu uzrokovati velike, a potpuno nepotrebne troškove koje, u krajnjoj liniji, mještani opet plaćaju iz vlastitog džepa.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Goričan povećala naknadu za novorođenu djecu na 4000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Goričan odlučila je povećati naknade za novorođenu djecu i to čak 100 posto. Naime, umjesto dosadašnjih 2000 kuna koje su dobila roditelji za svoju novorođenčad, iz općinskog proračuna će se ubuduće za svako novorođeno dijeti isplaćivati po 4000 kuna. Takva je odluka donijeta na 2. sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, koja je održana u utorak, 14. rujna.

– Vodeći računa o svojim mještanima, nakon uvođenja usluge „e-novorođenče“, Općina Goričan za 100 posto je povisila jednokratne naknade za novorođenu djecu, te će naknada sada iznositi 4000 kuna – poručili su iz Općine Goričan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje