Povežite se s nama

Međimurje

Postavljena igrala za djecu s teškoćama

Objavljeno:

- dana

ZA MLADE

Čakovec je dobio prvo od dva vježbališta na otvorenom, koje je postavljeno u Ulici Zinke Kunc, pored teniskih terena na čakovečkom Jugu, dok su na dječjem igralištu na ulazu u perivoj Zrinski postavljena igrala za djecu s teškoćama.

Stjepan Kovač naglasio je kako je riječ o nastavku višegodišnjeg ulaganja u javnu infrastrukturu koja svim građanima, a posebno djeci i mladim omogućuje razne sadržaje te ih potiče na boravak na otvorenom. Do postavljanja igrala za djecu s teškoćama došlo je na inicijativu građana, koji su uvidjeli da sadržaja za tu djecu nedostaje. Kako se radi o posebnim igralima, koje moraju proći ateste, na njih se duže čekalo, no kako je rekao gradonačelnik Kovač, postavljena su upravo na Dan Grada Čakovca, kao svojevrsni pokazatelj da se vodi briga o svim skupinama građana. Vježbalište je stajalo 60 tisuća kuna, a svako igralo za djecu s teškoćama oko 20 tisuća. U tijeku su i radovi na uređenju dječjeg igrališta kod Druge osnovne škole u Čakovcu, koje će se otvoriti uoči blagdana sv. Antuna Padovanskog, odnosno proštenja na čakovečkom Jugu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje