Povežite se s nama

Rukomet

Postigli smo cilj – ulovit ćemo Europu

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Od 15 odigranih utakmica u prvom dijelu sezone, Gradski rukometni klub Varaždin ima 13 pobjeda, jedan remi i jednu izgubljenu utakmicu.

S tim je skorom uvjerljivo zauzeo prvo mjesto tablice Premijer lige. Trebalo bi se dogoditi čudo pa da klub ne ostvari ono što je predsjednik Josip Vojvoda, predvidio na početku godine – da će GRK Varaždin završiti na trećem mjestu lige za prvaka – odmah iza, iskustvom i financijama miljama udaljenih Zagreba i Nexea. – Postigli smo svoj cilj – ulovit ćemo Europu i plasirati se u neki od europskih kupova. – Razmišljati o bilo čemu drugome bilo bi preambiciozno i pretenciozno – kaže mladi predsjednik Josip Vojvoda. Kad govori o pretencioznosti, Vojvoda misli na činjenicu da se Ligi za prvaka priključuju Zagreb i Nexe pa su prva dva mjesta za ulazak u SH ligu – South-east handball asotiation – 99 posto “rezervirana”.
Klub koji će, sasvim je sigurno, biti jedan od tri vodeća hrvatska rukometna kluba (ali, na žalost, u SH ligi ima mjesta samo za dva).

Presudan susret

Trebale su samo četiri godine da mali rukometni klub iz Vidovca postane pretendent za ulazak u ligu za prvaka. Klub je igrao u 2. rukometnoj ligi sjever kad su se na benzinskoj crpki sreli stari prijatelji – jedan iz vodstva kluba i dva rukometna entuzijasta iz Varaždina, Hrvoje i Josip Vojvoda. Nije ih trebalo dugo nagovarati da preuzmu sponzorstvo nad klubom. Mozaik se slagao brzo. Klub je promijenio ime i adresu, dobio nove sponzore, Ekos i Grad Varaždin i promijenio ime.
Još jesenas kad smo na početku sezone razgovarali s predsjednikom, rekao nam je da je teško razmišljati o sponzorima nakon dvije utakmice. Danas to više nije problem – Sezona otprilike košta 1,5 milijuna kuna. Grad, putem raznih sportskih udruga dijeli 600 tisuća kuna, a sponzorstvom se prikupi ostatak, veli nam predsjednik. Ako se budžet usporedi sa onim Zagreba ili Nexea – oko dva do tri milijuna eura – rezultati kluba dobivaju na “težini”. – Zagreb i Nexe su svijet za sebe, veli predsjednik. Ipak, neki od, najperspektivnijih hrvatskih rukometaša, prema ocjenama stručnjaka, igraju baš u GRK-u. – Kod nas igra, recimo, Ante Tokić, potekao iz rukometne škole Medveščak koji je dva tjedna proveo na probi u Bundess ligi, dobio ponudu, ali na kraju je ipak ostao ovdje. Došao nam je i Ivan Horvat, po meni najbolji igrač Premier lige. Odgovorno tvrdim da je Martin Marćec najbolje lijevo krilo Premier lige, priča. Na pitanje kako su privukli takvu bazu vrhunskih rukometaša, ako ne novcem Josip Vojvoda nas razuvjerava – Dečki igraju za simbolične naknade mjesečno koje nikada ne kasne niti minutu. U 85 posto domaćih rukometnih klubova zaista je loša situacija i teeško je da ćete čak i tako malu plaću ili naknadu, dobiti na vrijeme. Ma koliko malo bitno, jedna takva sigurnost i dobri uvjeti treniranja, odgovaraju igračima što se potom vidi i na rezultatima.
Cijena odrastanja
To su mladi dečki. Svjesni smo da je njima Varaždin odskočna daska za budućnost. Cijela uprava kluba radi na volonterskoj bazi Grad Varaždin u klub je ušao na vlastitu inicijativu – Cilj je bio dići sve na viši nivo – prisjeća se Vojvoda početka suradnje. Danas u predsjedništvu kluba, uz brojne ugledne Varaždince, sjedi i gradonačelnik Goran Habuš. Vojvode su odradili svoje – Grad je dobio perspektivan rukometni klub koji je već na početku sezone uvjerljivim pobjedama pokazao svoje adute i ambicije. U Premier ligi smo pokazali da možemo. Sve je stvar dobre organizacije i taktike, a dečki očigledno imaju dobru motivaciju. U klubu je osam mladih, što kadetskih, što juniorskih reprezentativaca. Obzirom da su dečki zajedno tek četiri mjeseca, očigledno nismo pogriješili. Ovo nam je idealna ekipa. Na kraju krajeva, da smo htjeli mogli smo se pojačati, ali čemu? Imamo odličnu ekipu. U rosteru je 16 igrača i nemamo ih namjeru mijenjati, priča Vojvoda, čekajući 1. veljače da ekipa GRK-a, na čelu s trenerom Alanom Belkom ponovno istrči na teren.
Onaj jedan poraz od RK Kaštela uopće ne smatra lošim. Štoviše – S vremenskim odmakom možemo ga gledati kao pozitivnu cijenu odrastanja, zaključuje Josip Vojvoda.

Izvor:
Foto:

Rukomet

Vindijini hrvači osvojili odlično drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za mlađe seniore u Zagrebu, ekipa Vindije ukupno je osvojila drugo mjesto, s jednakim brojem bodova iza Sesvetskog Kraljevca.

U velikoj konkurenciji, od čak 53 hrvača, momci iz Vindije su osvojili po dva prva, druga i treća mjesta.

Rezultati hrvača Vindije u pojedinačnoj konkurenciji:

60 kg Mihael Bešenić 2. mjesto

63 kg Marko Đigunović 2. mjesto

67 kg Filip Frankol 1. mjesto

67 kg Nikša Makitan 3. mjesto

72 kg Alen Fodor 1. mjesto

77 kg Karlo Cirkvenčić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Jan Siročić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Sebastian Petrač bez plasmana

87 kg Ivan Ratković izgubio borbu za 3. mjesto

97 kg Leon Meštrić 3. mjesto.

Nastavite čitati

Rukomet

Europsko prvenstvo u rukometu za žene i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U nedjelju, 31. kolovoza 2014. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici bit će potpisan ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene koje će biti održano u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj. 

Ugovor će potpisati Sandi Šola, predsjednik HRS-a i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina. Na potpisivanju ugovora očekuje se vodstvo HRS-a, te treneri muške i ženske reprezentacije kao i ženska rukometna reprezentacija.

 

ŽENSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA NA ŠPANCIRFESTU

Prije potpisivanja ugovora u vijećnici na Trgu kralja Tomislava  biti održana promocija samoga Prvenstva kao i planova za isto te samog grada domaćina. Na središnjem gradskom trgu, točnije, varaždinskom Korzu, od 11 do 12 sati Hrvatski rukometni savez organizira druženje hrvatskih rukometnih reprezentativki s građanima uz, dakako, prezentaciju same europske smotre.

Građani i svi rukometni navijači imat će priliku porazgovarat s najboljim hrvatskim seniorkama koje će u prosincu braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu, te će se s istima moći fotografirati i dobiti željene autograme. Građanima će biti podijeljeni reklamni materijali o prvenstvu.

Samo Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je, pak, od 7. do 21. prosinca 2014. godine, u Hrvatskoj i Mađarskoj, točnije gradovima Zagrebu, Varaždinu i Osijeku te Györu, Debrecenu i Budimpešti.

Skupinu A, u kojoj se nalaze Mađarska, Španjolska, Rusija i Poljska, ugostit će tako Györ, skupinu B te tako i Norvešku, Dansku, Rumunjsku i Ukrajinu ugostiti će, pak, Debrecen. Varaždin će biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, ali i Švedske, Njemačke te Nizozemske, dok će u Osijeku igrati skupina D u kojoj su se smjestile ekipe Crne Gore, Francuske, Srbije i Slovačke.

Hrvatice će u Varaždinu natjecanje po skupinama otvoriti 8. prosinca u 20.15 sati kada će zaigrati sa Švedskom, 10. prosinca suprotstavit će se u varaždinskoj Areni ekipi Njemačke u istom terminu, dok će dva dana kasnije, točnije, 12. prosinca, također u 20.15 sati, snage odmjeriti s Nizozemskom.

 

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje