Povežite se s nama

Međimurje

Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec

Objavljeno:

- dana

Nakon što je 2022. potpisan kolektivni ugovor za djelatnike u predškolskom odgoju, u Uredu gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini ovih je dana potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike u Knjižnici „Nikola Zrinski“ Čakovec.

Njime su regulirana međusobna prava i obveze zaposlenika te potpisnika, a sam dokument usklađen je s posljednjim izmjenama Zakona.

Ugovor su, temeljem uspješno provedenih kolektivnih pregovora, potpisale čakovečka gradonačelnica, predsjednica Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske Danijela Petaros Globan i Sandra Mikac-Ciglar, povjerenica i predsjednica Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske, Podružnica Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec.

Kako je prilikom potpisivanja rekla predsjednica sindikata knjižničara, pregovori su bili obostrano odrađeni korektno te je sklopljena dobra suradnja, prilikom koje je Kolektivni ugovor je unaprijeđen, terminološki dorađen i bit će realiziran na zadovoljstvo obiju strana.

Ista prava, ali i obveze

Ovoj kulturnoj ustanovi osnivač je Grad Čakovec te se financira iz gradskog, županijskog i državnog Proračuna, a svojim radom već je niz godina sinonim dobrog rada i kvalitetnog programa te je postala knjižnica primjer, navode iz Grada Čakovca.

– Ovaj ugovor svojevrsno je priznanje djelatnicima u našoj kulturnoj ustanovi, na njihovom radu, usmjerenom prema promicanju čitanja i kulture u našem gradu i Međimurju općenito. Želja mi je da svi oni koji plaće dobivaju iz Gradskog proračuna imaju ista prava, ali i obveze – naglasila je Cividini i dodala da je ovo drugi kolektivni ugovor koji je potpisala u svom mandatu te da je uvjerena kako će konačni kompromisi biti zadovoljavajući za sve strane.

– Knjižnica je jedna od najvažnijih kulturno-obrazovanih institucija ne samo u Čakovcu već i u Međimurskoj županiji te sam uvjerena da će novi kolektivni ugovor biti dodatni poticaj zaposlenicima u njihovom radu – zaključila je gradonačelnica.

Međimurje

Općina Podturen od 8. do 11. lipnja priprema prigodni program povodom proslave Dana Općine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Dana Općine Podturen, iz Općine pozivaju sve mještane da svojom nazočnošću uveličaju obilježavanje ovoga dana.

Svečanost će se održati u petak, 9. lipnja 2023. godine, s početkom u 18 sati u Sportskoj dvorani u Podturnu, a u nastavku donosimo detaljni program proslave od 8. do 11. lipnja.

Program:

Četvrtak, 8. lipnja 2023.

– 7:00 – 13:00 Općinski ribički kup – Mura Podturen (organizator je ŠRD „Šaran“ Podturen)

– 10:00 Tijelovska misa s procesijom – Podturen    

Petak, 9. lipnja 2023.

– 18:00 Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podturen – Sportska dvorana

Subota, 10. lipnja 2023.

– 17:00 – 20:00 STREET-ART FESTIVAL Udruge slobodnih umjetnika Mura Podturen – kod Osnovne škole Podturen

– 20:00 Koncert „U čast velikana“ – LGOP – Sportska dvorana

Nedjelja, 11. lipnja 2023.

– 10:00 Općinska biciklijada – Zdrav život uz Muru (Start kod ribičke kućice u Podturnu)

17:30 Nogometna utakmica – NK Budućnost – NK Mali Mihaljevec (Miklavec)

17:30 Nogometna utakmica – NK Dubrava – NK Borac (Sivica)

Nastavite čitati

Međimurje

Mladi međimurski inovatori osvojili četiri medalje u Zagrebu, Lovro Erdelji oduševio žiri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zagreb je bio domaćin 23. izložbe inovacija mladih „INOVA-MLADI 2023.“. Riječ je o izložbi inovacija učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te studenata s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora.

Izložba je održana u Studentskom centru u Zagrebu, a izloženo je 250 radova mladih inovatora. Na izložbi je sudjelovalo i Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije koje su predstavljali učenici iz OŠ Sveti Martin na Muri Luka Jakopić s mentoricom Dubravkom Žignić-Resman i učenici OŠ Jože Horvata Kotoriba Lovro Erdelji, Sara Matulin i Maja Tomašić uz suradnju mentorice Jelene Tuksar, učiteljice tehničke kulture.

Lovro Erdelji predstavio se radom „Magic mirror“, Sara Matulin s „Don Quijote vjetrenjačom“, Maja Tomašić s „Un vento tranquillo vjetrenjačom“, a Luka Jakopić s pametnom kućom. Prezentacija rada je izazvala veliki interes među mnogobrojnim posjetiteljima izložbe.

Proglašenje rezultata održano je u srijedu, 24. svibnja, a kvaliteta rada potvrđena je dobivanjem zlatnih medalja za Lovru Erdelju i Luku Jakopića, srebrne medalje za Saru Matulin i brončane medalje za Maju Tomašić.

Posebna nagrada za najbolju inovaciju osnovnih škola dodijeljena je za rad „Magic mirror“ autora Lovre Erdelje s mentoricom Jelenom Tuksar.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje