Povežite se s nama

Život i društvo

Potpisan ugovor za izgradnju Doma za starije u Svetom Đurđu

Objavljeno:

- dana

Nakon provedenog postupka javne nabave načelnik Svetog Đurđa  Josip Jany i direktorica trgovačkog društva Kontura d.o.o. iz Varaždina potpisali su Ugovor o izgradnji Doma za dnevni boravak starijih osoba sa smještajnim jedinicama.

Vrijednost projekta iznosi 960.579,56 EUR s uključenim PDV-om. Ugovorom su obuhvaćeni radovi na izgradnji Doma, bez opremanja, a rok izvođenja radova je 15 mjeseci od uvođenja Izvođača u posao.

Načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany još jednom je naglasio kako se radi o vrlo vrijednoj i važnoj investiciji koja će zasigurno pridonijeti povećanju kvalitete života najstarijih stanovnika.

– Nakon što smo proteklih godina proveli niz projekata koji se tiču naših najmlađih stanovnika poput izgradnje dječjeg vrtića i izgradnje dječjeg igrališta, na red su došli i naši najstariji stanovnici. Dom za dnevni boravak starijih osoba biti će namijenjen za smještaj 50-ak korisnika, ali će se također moći koristiti usluga dnevnog boravka. Budući da Ugovor ne uključuje opremanje doma, Općina će prije završetka radova pokrenuti postupak nabave i postavljanja opreme Doma, a nakon čega će, nadamo se, sredinom iduće godine slijediti i službeno otvaranje Doma – rekao je Jany.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje