Povežite se s nama

Događanja

Potražite kasicu-prasicu u omiljenom kafiću i pomozite djeci!

Objavljeno:

- dana

POMOZIMO DJECI IZ UDRUGE NOVA BUDUĆNOST

U tijeku je humanitarna akcija “Djeci iz Nove budućnosti osigurajmo bolju budućnost”, kojom se želi skupiti novac za obnovu dotrajale kuće u Pakračkoj 3 ulici u Varaždinu Udruge “Nova budućnost”.

U toj kući smještena su djeca i mladi koji su iz različitih razloga udaljeni iz vlastitih obitelji, a u koju su se uključili varaždinski kafići te saloni za njegu tijela, kozmetički i frizerski saloni, te vrtići.

Učinite dobro djelo i ubacite prilog!

– Od 1. svibnja u varaždinskim kafićima Auri, Retru, Rock art caffeu, Macubi, Aquamarinu, Mea culpi, Angelusu, Perli, Soho baru, Barflayu, Picabiji, Baltazaru, Envyju, Santa Mariji, Maraschino baru u TTS-u, Armariumu (bivša Ruža), Elephant nalaze se kasice-prasice u koje svi koji žele mogu ubaciti dobrovoljni prilog za obnovu dotrajale fasade, stolarije i krovišta kuće u Pakračkoj 3 u kojoj je trenutno smješteno 12-ero djece i mladih. Kasice možete pronaći i u Salonu za njegu tijela Medea, Kozmetičkom studiju skin, Kozmetičkom salonu MN style, frizerskom salonu Štefanija, dječjem vrtiću Bajki, te tvrtci Alfa M.

– Ova akcija će potrajati do kraja svibnja, kada će kasice-prasice koje će izraditi štićenici doma, biti otvorene, te će prikupljena sredstva uplatiti na poklon bon u građevinskoj tvrtki Laberna u Gornjem Knegicu – ističe organizator ove humanitarne akcije i navodi kako su se odlučili na ovakav način prikupljanja pomoći jer mnogima je problem doći do Gornjeg Kneginca gdje se nalazi Laberna, a voljeli bi pomoći.

Svi koji žele pomoći, i dalje mogu sve do početka srpnja doći u Labernu i ispuniti bon sa željenim iznosom donacije. Sve informacije možete dobiti u toj tvrtci od Martina Keretića (099/2653-107) ili Darija Žagara (099/2653-102), a više informacija o načinu pomoći u sklopu ove humanitarne akcije može se dobiti i u Udruzi “Nova budućnost” na broju telefona 042/331-176.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje