Povežite se s nama

U fokusu

Potrgana hrvatska zastava na Mjesnom odboru

Objavljeno:

- dana

Propćenje za javnost mladeži HDZ-a

Mladež najveće oporbene stranke, HDZ-a, izdala je propćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti :

Poštujući našu domovinu, poštujući sve značajnije datume u njenoj povijesti, i na kraju ono što je najvažnije, poštujući sve one koji su podnijeli žrtve za njenu neovisnost, sa žaljenjem možemo ustvrditi da nekima možda nije stalo ni toliko da kraj službenih prostorija mjesnog odbora prigodno izvjese neoštećenu zastavu Republike Hrvatske. Riječ je o službenim prostorima IV. mjesnog odbora u Trakošćanskoj ulici iznad kojih se još uvijek nalaze potrgana zastava naše zemlje.

Što je još žalosnije, ni nedavni Dan neovisnosti nije bio dovoljan motiv da se čelni ljudi tog Mjesnog odbora, čiji je predsjednik HNS-ov Branko Godinić, ujedno i gradski vijećnik, sjete zamijeniti zastave iako im je to obaveza i dužnost. Stoga upućujemo apel, prije svega zbog građana tog dijela Varaždina, da se zamijene zastave. Ujedno poručujemo  predsjedniku Mjesnog odbora g. Godiniću neka se prvo pobrine za Mjesni odbor i obveze koje su mu na izborima građani povjerili, a onda neka krene u daljnja razmišljanja oko podjele mjesnog odbora.

Predsjednik
Borovec Igor

Izvor:
Foto:

U fokusu

Narančasto upozorenje Meteoalarma i za sjever Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas i sutra, 22. i 23. lipnja, narančasto upozorenje zbog toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

Za danas, 22. lipnja, izdano je narančasto upozorenje za Slavoniju. Očekuje se maksimalna temperatura 33 do 37 °C. Za ostatak zemlje izdano je žuto upozorenje zbog vrućine.

Za sutra, 23. lipnja, za većinu zemlje izdano je narančasto upozorenje zbog vrućine. Očekuju se maksimalne temperature 33 do 36 °C. Narančasta je i zona oko Zagreba, u koju spadaju Varaždinska i Međimurska županija.

Narančasto znači da se očekuju toplinski valovi s temperaturama višim od 36 °C.

Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

“Gorjet” će cijela Hrvatska.

Nastavite čitati

U fokusu

Upozorenje DHMZ-a: budite na oprezu zbog opasnosti od toplinskih valova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su upozorenje na toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

Upozorenje na umjerenu opasnost od toplinskih valova na snazi je od danas, 20. lipnja, a od srijede, 23. lipnja, prijeti nam velika opasnost od toplinskih valova.

Upozorenje se, između ostalog, odnosi i na šire zagrebačko područje koje uključuje Varaždinsku i Međimursku županiju, a od sutra se ono odnosi na cijelu Hrvatsku.

Danas se očekuje maksimalna temperatura od 33 do 35 Celzijevih stupnjeva, a sutra od 34 do 36 stupnjeva.

– Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece – upozoravaju iz DHMZ-a.

DHMZ, 20.06.2021.

U zadnjem se desetljeću uočava trend porasta temperature u ljetnom razdoblju, što utječe na zdravstveno stanje milijuna ljudi.

Zbog toplinskih valova svijet već sada osjeća štetne učinke a oni će se vjerojatno i povećati. U Europi je zabilježen porast smrtnosti povezan s velikim vrućinama, a procjene ukazuju na vjerojatnost povećanja zdravstvenih rizika zbog toplinskih valova koji uzrokuju ozbiljne zdravstvene i socijalne posljedice.

Pravovremene preventivne mjere mogu smanjiti broj umrlih od toplinskih valova.

Neke od preporuka za zaštitu od velikih vrućina su: rashladite svoj dom i tijelo, pijte dovoljno tekućine, klonite se vrućine i pomozite drugima – posjetite obitelj, prijatelje i susjede koji većinu vremena provode sami i provjerite trebaju li pomoć.

Detaljnije preporuke, kao i preporuke što učiniti ako se osjećate loše, pogledajte ovdje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!