Povežite se s nama

Kultura

Poznata glumica Kostadinka Velkovska održat će povodom Valentinova koncert u Varaždinu!

Objavljeno:

- dana

Besplatan koncert šansona glumice Kostadinke Velkovske uz klavirsku pratnju Tonija Eterovića održat će se povodom Valentinova, 17. veljače, s početkom u 19:30 sati u kinu Gaj u Varaždinu.

Naime, jednoipolsatni glazbeni program autorskih šansona poznate dramske umjetnice i šansonijerke Kostadinke Velkovske uz glasovirsku pratnju uvest će vas u romantično raspoloženje.

Program će biti sastavljen od šansona poznate zagrebačke škole šansona autora poput Arsena Dedića (Moderato cantabile, Odlazak, Kuća za ptice), Zvonimira Goloba (Dušo moja), Te autorskih pjesama Voje Šiljka i Tonija Eterovića (Nedostaje mi, Ne daj se Kosta) i druge.

Drugi dio koncerta je posvećen tradicionalnima pjesmama Hrvatske i Makedonije.

Kultura

Uskoro 3. festival dječjih amaterskih kazališta u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za kulturu „Rudar“ dom je kazališnih amatera i dom državne smotre hrvatske pučke drame, a ove će godine ponovo biti i dom malih kazališnih amatera.

Novost je ove godine skupina iz Sinja, Sinjsko pučko kazalište s predstavom Ivica i Marica u začaranoj šumi. Predstave će se odvijati od srijede do subote u terminima u 11.00 sati i ulaz je slobodan za sve.

-Molimo samo da se svi zainteresirani vrtići i škole prijave na mail [email protected] . Ovo je, kao što naslov govori, treće izdanje festivala koji je ime dobio po lokalnoj mitologiji i svojevrsna je uvertira u jesensku, državnu smotru hrvatske pučke drame – Murski cimeri – poručuju iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Kultura

Puhački orkestar grada Ludbrega ostvario povijesni rezultat, osvojili zlatnu plaketu na državnom susretu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Puhački orkestar grada Ludbrega nastupio je na Državnom susretu puhačkih orkestara u Zagrebu.

Ovaj 37. po redu susret održan je u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstavljena je snaga kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture.

Ludbreški puhači ostvarili su povijesni rezultat donijevši u Ludbreg prvu zlatnu plaketu s osvojenih 90 bodova u C kategoriji.

Orkestri sudionici državne razine natjecanja svoje su mjesto izborili putem županijskih smotri i samostalnih preslušavanja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje