U sklopu XFO Fotomaratona koji se održava u subotu, 7. rujna, u Gradskom muzeju Varaždin predavanje za sve zainteresirane održat će Petar Sabol, trenutačno najtrofejniji hrvatski fotograf.

Njegove fotografije prikazuju i dočaravaju trenutke iz života prirode koje je većini ljudi teško ili gotovo nemoguće vidjeti u stvarnosti, zbog sve većega otuđenja od prirode. Zahvaljujući vrlo predanome i sistematičnome radu bilježi nevjerojatne kadrove u kojima je glavni kompozicijski sastojak najljepše prirodno svjetlo. Tim idealiziranjem ljepote prirode zauzima svoj čvrsti pozitivni stav prema ljepoti i čudesnosti prirode nagrađen je više od 300 puta (medaljama i diplomama) u više od 30 država. Također, radovi su mu trajno pohranjeni u Nacionalnoj knjižnici Francuske u Parizu.

Fotograf tog kalibra ne viđa se često, stoga je ovo odlična prilika da ga upoznate. Njegovo predavanje počinje u 17:30 u palači Herzer, dok su izložbe fotografija Matije Pečeka, Nenada Bravara i sudionika XFO fotomaratona s pratećim performansom u 19:30 sati, u atriju Staroga grada. U slučaju kiše, program izložbi seli u gotičku kulu Staroga grada.

Komentari

Komentara

loading...