Povežite se s nama

Međimurje

Predstava “Kratak vic o braku” u Centru za kulturu “Rudar” u subotu, 3. listopada

Objavljeno:

- dana

U subotu, 3. listopada, s početkom u 19.30 u Centru za kulturu “Rudar” u Murskome Središću održat će se predstava Kristine Štebih “Kratak vic o braku”.

„Kratak vic o braku“ je kazališna predstava autorice Kristine Štebih, nagrađivane za tekstove i glumačke izvedbe, u kojoj igraju Mladen Klarić i Ivana Zanjko Mađarić pod redateljskom palicom Matka Buvača, glumca, redatelja i osnivača “Kontrast teatra“. Multimedijalni projekt, glumačka igra na sceni i dokumentaristički film čine okosnicu projekta, a dodatno je obogaćen živom svirkom benda- vokalistice i gitarista te koreografijama u realizaciji glumaca, a iste osmišljava priznata plesačica i koreografkinja Nikolina Mekovec, voditeljica plesnog centra “Teuta” iz Čakovca.
– Ono o čemu naš projekt progovara je bazično bračni odnos i preispitivanje istog, muško – ženski odnos kao jedna svevremenska tema, a ipak uvjetovana i oblikovana kroz prizmu vremena i zahtjevnostima tog vremena. Kulturološko pitanje, životno pitanje, pitanje potrebe, pitanje spola. Koncept je konstruiran oko nemogućnosti usklađivanja u potrebi da jedan odnos opstane s obzirom da su u njega uključena i djeca, njihov odgoj i njihova dobrobit. Pokušaj je, i to istovremeno izvođački zahtjevan i realističan, da se odgovori na pitanja- koliko smo kompromisa spremni podnijeti? Koliko smo podložni utjecaju tuđih brakova i okoline? Koliko smo spremni raditi na tome da se međusobno razumijemo, a koliko pak smo utopljeni u iluziju stvaranja nečeg predodređenog?
U vremenu koje statistički pokazuje da se razvod širi kao sveopće rješenje u Hrvatskoj, u pravno-administrativno-sudskim zavrzlamama i odlukama kome pripadaju djeca i kako, na koji način se oni suočavaju s gubitkom strukture mislim da je naša predstava odjek vremena, odjek potrebe da se vidi slika braka kao institucije u paraleli sadašnjosti naspram prošlosti i da se na ljudski način seciramo kao spol sa svim našim manama, fiziološkim uvjetovanjima i građenjem sreće! – objašnjavaju organizatori.
Cijena ulaznice je 50 kuna. Možete ih rezervirati na adresi [email protected] ili kupiti na blagajni Centra za kulturu u četvrtak od 17 do 19, petak od 17 do 19 ili u subotu od 9 do 11.

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje