Povežite se s nama

Međimurje

Predstava “Romanca o tri ljubavi” umjesto “Matiaša grabancijaša dijaka” u čakovečkome CZK-u 3. veljače

FOTO: lisinski.hr

Objavljeno:

- dana

Otkazana je predstava “Matiaš grabancijaš dijak” koja se u režiji Krešimira Dolenčića te izvedbi ansambla Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu trebala održati u čakovečkome Centru za kulturu na Tribini “Čakovec četvrtkom” 3. veljače, javili su iz te kulturne ustanove.

Do otkazivanja predstave došlo je zbog bolesti. Umjesto toga programa u istom će se terminu održati predstava “Romanca o tri ljubavi” u režiji Marine Kostelac i u izvedbi Max Teatra.

Duhovita je to i dirljiva dramska igra u stihovima, formom nalik na Shakespearove ili Moliereove komade te jedan od najljepših i najpoetičnijih hrvatskih komada iz pera Antuna Šoljana, koji uvijek iznova oduševljava kazališnu publiku. Predstava postavlja i daje odgovore na najsloženija pitanja o ljubavi. Pričom vas vode četiri središnja lika: Gospa (Helena Minić Matanić), Službenica (Marina Kostelac), Vitez (Amar Bukvić) i Kapelan (Pero Juričić), a radnja je smještena u doba križarskih ratova.

Gospodar dvorca zadužio je starog kapelana da mu čuva suprugu i posjed. Jednog dana na vrata zakuca mlad i zgodan vitez… Predstava puna humora, ljubavi i strasti u izvedbi sjajnoga glumačkog postava pružit će vam vrhunski kazališni užitak.

Songove potpisuje Davor Gobac, a koreografiju njegova supruga, balerina Deana Gobac. Za glazbu je zaslužan Davor Rocco, a kostime Tihana Ostreš i Staša Schaman. Redovna cijena ulaznice je 60 kuna.

Međimurje

U tijeku Dani Općine Mala Subotica: danas sjednica i Vigor, sutra Mušketiri, u nedjelju mimohod, sajam, izložba, Tragovi…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dom kulture Mala Subotica

Dani Općine Mala Subotica održavaju se od 30. lipnja do 9. srpnja.

Jučer, posljednjeg dana lipnja, manifestacija je počela besplatnim mjerenjem tlaka i šećera ispred Doma kulture u Maloj Subotici, podjelom nagrada učenicima OŠ Tomaša Goričanca i promocijom knjige “Vodič za uzgoj povrća” Renata Obadića ispred prostorije Etno zbirke u Maloj Subotici.

Danas, 1. srpnja, organizira se svečana sjednica OV-a Male Subotice, uz potpisivanje Sporazuma o suradnji Općine Mala Subotica i Grada M. Središća (18 sati). Slijedi koncert Aquarius banda i grupe Vigor u šatoru kod Osnovne škole.

Sutra prijepodne će snage na igralištu NK-a “Spartak” odmjeriti Nogometna škola Općine Mala Subotica i Škola nogometa “Rudar” iz M. Središća. U 18 sati će isto učiniti reprezentacije Male Subotice i Murskog Središća. Od 19 sati kod OŠ zabavlja grupa Mušketiri.

Ove nedjelje, 3. srpnja, u 10.30 održava se mimohod od zgrade Općine do crkve. Slijedi sveta misa, a popodne se otvaraju izložba čipke Nade Mance te Sajam poljoprivrednika i obrtnika. Koncerte potom održavaju kulturne udruge i grupa Tragovi.

Dani službeno završavaju u subotu, 9. srpnja, 5. Utrkom Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Za skele u Murskome Središću i Križovcu 100.000 kuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće ponosi se svojim prekrasnim prirodnim krajolikom te konstantno ulaže u turističku infrastrukturu.

Skela “Fusek” Mursko Središće i skela u Križovcu nekada su služile prvenstveno prijevozu vozila, ljudi i životinja za obrađivanje zemlje koju je lokalno stanovništvo posjedovalo s druge strane rijeke Mure. U današnje vrijeme skele su atraktivni turistički proizvod i najviše se koriste za prijevoz ljudi: turista i posjetitelja.

Skele je potrebno stalno održavati i ulagati u njihovu sigurnost zbog prijevoza putnika, a tu su i troškovi osoblja koji rade na skelama. Kako bi se udio tih troškova smanjio u gradskom Proračunu, Grad Mursko Središće svake godine se javlja na Poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za dodjelu pomoći radi osposobljavanja plovila i omogućavanja prijevoza osoba i stvari s jedne na drugu obalu unutarnjih voda.

Ove godine je Gradu dodijeljeno 100.000 kuna, i to 33.895,47 kuna za sufinanciranje operativnih troškova rada skele i posade te djelomičnu obnovu skela i 66.104,53 kune za sufinanciranje kupnje pomoćnih čamaca i pogonskih motora za čamce skele “Fusek” Mursko Središće i Križovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje