Povežite se s nama

Život i društvo

Preko 1000 maškara na 3. Međunarodnom srakarskom fašniku 17. i 18. veljače i Mejaš

Objavljeno:

- dana

STAVITE MASKE

Treću godinu zaredom u petak i subotu, 17. i 18. veljače u Sračincu će se održati  Međunarodni srakarski fašnik.

Program započinje u petak, 17. veljače u 16 sati kada će načelnik Božidar Novoselec predati vlast maškarama: predat će ključeve općine i bit će podignuta karnevalska zastava.

U ovogodišnjoj povorci puno Međimuraca

U 18 sati u Domu kulture održat će se Večer satire i poezije Snježane Liber i Predraga Darabuša, a u 20 sati u karnevalskom šatoru, koji će biti postavljen uz Dom kulture, bit će održan koncert Mejaša.

Nakon okupljanja maskiranih grupa kod OŠ Sračinec u subotu, 18. veljače, karnevalska povorka krenut će prema Domu kulture u Sračincu.

– U ovogodišnjem karnevalu očekujemo preko 1.000 sudionika i grupe iz susjednih zemalja. Ove godine imamo jako puno grupa iz Međimurja  – rekao je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Istaknuo je da će u vrijeme prolaska karnevalske povorke kroz Sračinec promet državnom cestom biti zatvoren.

– Prošle godine u fašnik su se uključili brojni mještani koji su ispekli krafne i skuhali čaj i vino za maškare. Bio je doista fantastičan ugođaj i pozivam mještane da se na isti način uključe i ove godine u 3. Međunarodni srakarski fašnik – rekao je Novoselec.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati