Povežite se s nama

Život i društvo

Preko 1000 maškara na 3. Međunarodnom srakarskom fašniku 17. i 18. veljače i Mejaš

Objavljeno:

- dana

STAVITE MASKE

Treću godinu zaredom u petak i subotu, 17. i 18. veljače u Sračincu će se održati  Međunarodni srakarski fašnik.

Program započinje u petak, 17. veljače u 16 sati kada će načelnik Božidar Novoselec predati vlast maškarama: predat će ključeve općine i bit će podignuta karnevalska zastava.

U ovogodišnjoj povorci puno Međimuraca

U 18 sati u Domu kulture održat će se Večer satire i poezije Snježane Liber i Predraga Darabuša, a u 20 sati u karnevalskom šatoru, koji će biti postavljen uz Dom kulture, bit će održan koncert Mejaša.

Nakon okupljanja maskiranih grupa kod OŠ Sračinec u subotu, 18. veljače, karnevalska povorka krenut će prema Domu kulture u Sračincu.

– U ovogodišnjem karnevalu očekujemo preko 1.000 sudionika i grupe iz susjednih zemalja. Ove godine imamo jako puno grupa iz Međimurja  – rekao je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Istaknuo je da će u vrijeme prolaska karnevalske povorke kroz Sračinec promet državnom cestom biti zatvoren.

– Prošle godine u fašnik su se uključili brojni mještani koji su ispekli krafne i skuhali čaj i vino za maškare. Bio je doista fantastičan ugođaj i pozivam mještane da se na isti način uključe i ove godine u 3. Međunarodni srakarski fašnik – rekao je Novoselec.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

Umjetnici s motornim pilama za vikend se vraćaju u Salinovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnici s pilama vraćaju se u Salinovec kod Ivanca.

DŠR Salinovec najavio je održavanje “Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom” za 31. srpnja i 1. kolovoza ove godine.

Festival će se održati ispred nove osnovne škole u Salinovcu na kojem će sudjelovati kipari iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

– Dođite na festival i podržite naše izuzetne umjetnike, a možete se i uključiti ako imate tu umjetnički žicu i volite koristiti “kist” s metalnim lancem – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Učenici i mentori Strojarske i prometne škole Varaždin borave u Portugalu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Strojarska i prometna škola Varaždin

Grupa od 10 učenika iz sektora prometa i logistike te strojarstva Strojarske i prometne škole Varaždin u pratnji profesorice Mirele Kuščer otišla je na dvotjednu mobilnost u Portugal, u okviru u projekta mobilnosti SIPS mobility 4.

Učenici će u razdoblju od 24. srpnja do 7. kolovoza boraviti u Bragi gdje će obavljati praksu u poduzećima prema smjeru kojeg su završili.

Riječ je o ovim učenicima: Ivana Repnjak, Lovro Ostroški i Petar Palatinuš (Tehničar cestovnog prometa) u TOP – Centros de Inspecção Automóvel, SA, Danijel Novosel, Lara Skok i Adriana Vuković u poduzeću Nasa – Centro de Inspecções de Veículos Automóveis, David Klimpak i Jakov Štefanko (Strojarski računalni tehničar) u Geometrical Figures te Karlo Vidaček (Strojarski računalni tehničar) i Dorian Peras (CNC operater) u poduzeću Sifinox.

Nova znanja i vještine učenike će osnažiti za daljnje školovanje i rad, ističu iz škole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!