Povežite se s nama

Međimurje

Prelog: Međunarodni dječji biciklistički kamp uz mnoštvo zanimljivih poligona i veselih izleta

Objavljeno:

- dana

U sklopu projekta „Happy Bike“ u Prelogu na prostoru Sportsko rekreacijskog centra „DG Sport“, održat će se Međunarodni dječji biciklistički kamp.

Kamp se održava u tri dana, od utorka, 28. kolovoza do četvrtka, 30. kolovoza. U utorak kamp traje od 14:30 do 18 sati, a ostala dva dana kamp će biti cjelodnevni, od 9 do 18 sati.

Na kampu mogu sudjelovati djeca od 4 do 14 godina sa svojim biciklom i zaštitnom kacigom. Kamp je za sve sudionike besplatan, a na njemu će biti održani razni biciklistički poligoni, radionice na temu biciklizma, izleti biciklima, predavanje kontakt policajca te još mnogo toga.

Prijave za sudjelovanje potrebno je poslati na adresu [email protected] ili javiti na broj 040 / 648 – 090.

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje