Povežite se s nama

Međimurje

Prelog: na „Ljetne noći“ atmosferu dolaze zagrijati rockeri iz Opće opasnosti i Klapa Rišpet

Objavljeno:

- dana

Nogometni klub Mladost Komet uz pomoć Grada Preloga, organizira „Ljetne noći Grada Preloga“. I ove godine priprema se bogati zabavni program. Uz domaće izvođače, Meta band, Oaza band, Tamburaški sastav Kumovi, Maria Mustača s bandom, u suradnji s Kulturnom udrugom „Seljačka sloga“ Prelog održat će se i Priločki folklorni susreti te Večer uz tamburicu. Glavni glazbeni gosti bit će Opća opasnost, Klapa Rišpet te Stjepan Jeršek Štef i Tamburaški sastav Džentlemeni.

Organizatori pozivaju posjetitelje na Park „Mladosti“ od 13. do 22. srpnja jer osim odličnog glazbenog programa očekuje ih dobra zabava uz mali nogomet i odbojku na pijesku.

Nastupaju: Meta band (13.07.), Priločki folklorni susreti (14.07.), Večer uz tamburicu (15.07.), Tamburaški sastav Kumovi (17.07.), Mario Mustač s bandom (18.07.), Klapa Rišpet (19.07.), Oaza band (20.07.), Opća opasnost (21.07.), Stjepan Jeršek Štef i Tamburaški sastav Džentlemeni (22.07.).

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje