Povežite se s nama

Crna kronika

U Prelogu biciklist oduzeo prednost teretnom vozilu, u Žabniku naletio na psa pa teško ozlijeđen

Objavljeno:

- dana

U petak, 21. prosinca, oko 9:40 u Žabniku, na kolniku Žabničke ulice, pas je pretrčavao kolnik bez nadzora vlasnika te je udario u kotač bicikla.

Njime je kolnikom Žabničke ulice upravljao 66-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Martin na Muri. Nakon udara, bicikl se prevrnuo i vozač je pao na kolnik. Biciklist je vozilom Hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede. Vlasnik psa će biti prekršajno sankcioniran.

Biciklist oduzeo prednost te udario o teretni automobil

U petak, 21. prosinca, oko 14:30 sati u Prelogu na raskrižju Prvomajske ulice i Ulice Nikole Tesle, vozač bicikla 73-godišnjak sa šireg područja grada Preloga ručkom upravljača udario je o teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka.

Krečući se kolnikom Ulice Nikole Tesle te dolaskom do raskrižja s kolnikom Prvomajske ulice, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, oduzeo je prednost 58-godišnjaku sa šireg područja grada Preloga koji je upravljao spomenutim vozilom. Biciklist je vozilom Hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

Crna kronika

FOTO Auto kod Ludbrega završio na krovu u dvorištu, a istjecao je i plin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: DVD Ludbreg

U Selniku kod Ludbrega u četvrtak, 2. veljače, u jutarnjim satima došlo je do prometne nesreće.

Naime, vozilo je s ceste izletjelo u dvorište i okrenulo se na krov. Pritom je automobil oštetio plinske instalacije, pa je istjecao plin.

– Vršimo osiguranje mjesta nesreće, pozivamo djelatnike Termoplina zbog isključenja plinovodne mreže te sanaciju vozila i cijevi iz koje curio plin – ističu iz DVD-a Ludbreg.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić iz Kuršanca ukrao kombi, a potom novčanik Varaždincu koju mu je dao 10 kuna za hranu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

novčanik novac krađa
FOTO: ilustracija

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu 24-godišnjak iz Kuršanca kriv je zbog nekoliko krađa te osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora.

On je prvo krajem srpnja 2019. godine u Optujskoj ulici u Varaždinu u Trgovačkom društvu Velpro otuđio PET ambalažu. Preskočio je ogradu i iz vanjskog prostora ograđenog dvorišta uzeo te zadržao za sebe otkupnu PET ambalažu, i to 50 komada vreća sa po 50 komada PVC ambalaže, ukupne vrijednosti 1250 kuna.

Nešto kasnije, s 1. na 2. rujna sjeo je u kombi jedne varaždinske tvrtke, stavio ga u pogon, no nije daleko došao. Udario je u lanac ograde parkirališta u Cankarevoj , a potom i drvena vrata garaže u vlasništvu Ureda državne uprave Varaždinske županije.

Kasnije je 3. rujna presreo jednog Varaždinca i tražio ga da mu da 10 ili 20 kuna, jer je gladan. Ovaj mu je dao 10 kuna, a 24-godišnjak mu je potom iz džepa uzeo novčanik s 2840 kuna.

U svojoj obrani 24-godišnjak je u cijelosti naveo da se smatra krivim i da se kaje se zbog počinjenih djela.

– Želi čim prije izdržati kaznu za ista djela te se nakon toga zaposliti i na taj način privređivati za život. Ne mislim se više dovoditi u slične situacije. Nema nikakvih primanja i u teškoj sam financijskoj situaciji te molim da me se oslobodi plaćanja troškova ovog kaznenog postupka. – istaknuo je na sudu 24-godišnjak koji je istaknuo da je inače živio s majkom i ocem, ali mu je majka također u međuvremenu završila u Kaznionici u Požegi.

Budući da je već ranije osuđivan, Općinski sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu dana i 10 mjeseci.

Presuda je nepravomoćna i na nju se 24-godišnjak može žaliti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje