Povežite se s nama

Međimurje

Prelog u Novu ulazi s optimizmom i bezrezervnom podrškom Vlade

Objavljeno:

- dana

SVEČANOST

Kao što je bilo i najavljeno prilikom potpisivanja ugovora o izvođenju radova sanacije opasnih mjesta u rujnu ove godine, otvorenjem rekonstruirane ceste na dionici Otok – Prelog završen je 900 tisuća kuna vrijedan projekt.

Ujedno je izgrađena i biciklistička traka, što će uvelike doprinijeti većoj sigurnosti u prometu na toj relaciji.

Primjer zajedništva

Spomenuti ugovor potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnateljica Županijske uprave za ceste Ljerka Cividini te vlasnik tvrtke izvođača radova Pavlic-Asfalt-Beton iz Goričana Zvonimir Pavlic, koji su prisustvovali i samoj svečanosti otvorenja kod Prepelice, zajedno s gradonačelnikom Grada Preloga Ljubomirom Kolarekom. Kako je objasnila ravnateljica Cividini, ovaj projekt proveden je u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011. – 2020. Ministarstva unutarnjih poslova, u sklopu sanacije opasnih mjesta na području RH, zajedno s Centrom za vozila Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek rekao je da se ponosi izgledom i ugledom Preloga

Svečanost otvorenja prigodno je održana na Dan Grada Preloga, s čime je posebno zadovoljan gradonačelnik Kolarek.– Radovi se sastoje od proširenja kolnika s postojećih 5,30 do 5,70 na 6 metara uz dodatna proširenja u horizontalnim krivinama i izgradnje biciklističke trake, širine 1,80 metar. Naravno, ovo nije jedina traka na ovom području koju smo sanirali, u pripremi su već i novi projekti koje planiramo provesti tijekom 2017. godine, a sve s ciljem povećane sigurnosti svih sudionika u prometu – naglasila je Cividini.

– Ovaj projekt bio nam je od izuzetne važnosti jer ovom cestom svakodnevno prolazi veliki broj ljudi koji iz Ludbreške Podravine dolaze u Prelog na posao. Rekonstrukcijom ove trake Prelog je spojen pješačko-biciklističkom stazom sa svim okolnim naseljima – istaknuo je gradonačelnik te pritom zahvalio svim uključenim akterima koji su u zadanom roku proveli sve potrebne radove na zadovoljstvo svih.

– Ovo je samo još jedan uspješan primjer zajedništva u provođenju projekata na korist svih građana naše županije. U ovom trenutku pripremamo županijski proračun za iduću godinu kojim planiramo podržati važne projekte koji su značajni za Grad Prelog, ali i za ostale općine i gradove u Međimurju, kao što smo to radili i dosad – napomenuo je tom prilikom župan Posavec.

Kritične točke

Ujedno je uputio poziv svima da svojim prijedlozima pomognu detektirati kritične točke u prometu. 
– Sredstva iz Nacionalnog programa namijenjena sanaciji opasnih prometnih točaka i raskrižja nude se i dalje i tu priliku moramo iskoristiti. Stoga želimo pripremiti nove projekte za ovakve ili slične zahvate na prometnicama diljem Međimurja, kandidirati ih za dobivanje potrebnih sredstava i krenuti u realizaciju, koja će zasigurno dati jednu veću kvalitetu života cijeloj našoj županiji – zaključio je Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje