Povežite se s nama

Međimurje

Prelog ugostio 18. Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom

Objavljeno:

- dana

FESTIVAL

Prelog je bio domaćin 18. Festivala sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske, koji je održan u organizaciji Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

Festival je okupio 12 ekipa iz Hrvatske i Slovenije, a natjecanja su održana u osam disciplina – šahu, belotu, visećoj kuglani, pikadu, stolnom tenisu, bacanju loptice u koš, gađanju kolutima i utrci u kolicima. – Moram istaknuti važnost druženja i natjecanja u disciplinama prilagođenim osobama s invaliditetom. Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom održava se u okviru kampanje Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, MOVE Week – istaknula je u ime organizatora Miljenka Radović. Na festivalu sportske rekreacije sudjelovalo je više od 200 osoba, a najboljim ekipama uručene su prigodne medalje i pehari.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje