Povežite se s nama

Međimurje

Preventivna akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila” od 23. do 28. studenoga

Objavljeno:

- dana

U razdoblju od 23. do 28. studenoga 2020. godine na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, pa tako i na području Policijske uprave međimurske, provest će se aktivnosti iz akcije “Dani tehničke ispravnosti vozila”.

Osnovni cilj ove preventivno-sigurnosne akcije je postizanje većeg stupnja tehničke ispravnosti vozila koja sudjeluju u cestovnom prometu diljem Republike Hrvatske. Provođenjem ovakvih i sličnih akcija želi se poticajno djelovati na sve vozača glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Akcija omogućuje vozačima obavljanje besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede, dok su od akcije izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Vlasnici vozila u akciju uključuju se dobrovoljno, a težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanice za tehnički pregled s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Na području Policijske uprave međimurske akcija se provodi u suradnji sa Centrom za vozila Hrvatske, Stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi, a sastoji se od besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila za vrijeme radnog vremena stanica za tehničke preglede, dok se pregled naplaćuje samo onim vlasnicima vozila koji dođu na redovni ili preventivni tehnički pregled ili neko drugo službeno ispitivanje.

RADNO VRIJEME STANICA ZA TEHNIČKE PREGLEDE VOZILA

Čakovec

Stanice za tehničke preglede vozila Panex i Posavec:
– od ponedjeljka do petka od 7 do 20 sati
– u subotu od 7 do 14 sati

Prelog

Stanica za tehnički pregled vozila:
– od ponedjeljka do petka od 7 do 20 sati
– u subotu od 7 do 14 sati

Donja Dubrava

Stanica za tehnički pregled vozila:
– ponedjeljak, srijeda, petak od 7 do 14 sati
– utorak i četvrtak od 11.30 do 18.30
– u subotu od 7 do 12 sati

Mursko Središće

Stanica za tehnički pregled vozila:
– ponedjeljak, srijeda, petak od 7 do 14 sati
– utorak i četvrtak od 11.30 do 18.30

Tijekom spomenute akcije policijski službenici Policijske uprave međimurske, ukoliko prilikom nadzora u cestovnom prometu posumnjaju u tehničku ispravnost vozila, vozače će uputiti da obave besplatan tehnički pregled vozila u najbližu stanicu za tehnički pregled vozila. Ujedno, sve nadzirane vozače policijski službenici upoznat će s ciljevima provođenja akcije, kao i s lokacijama te u kojem vremenu se mogu obaviti besplatni tehnički pregled vozila. U slučaju da nadzirano vozilo nije u propisanom roku tehnički pregledano ili registrirano policijski službenici postupit će sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno prekršitelje će prekršajno sankcionirati.

Ujedno, tijekom akcije policijski službenici utvrđivat će prometne prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nezgoda (upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima, za vrijeme dok je vozačka dozvola oduzeta, prekoračenje dopuštenih brzina kretanja, oduzimanje prednosti prolaska, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i dr.), a počinitelje prekršaja sankcionirati.

Međimurje

VIDEO Debitantski videospot kotoripske country grupe Veni Vidi Whiskey “Born to be Free”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kotoriba je kotao u kojem su se smiješali maštoviti sastojci od kojih se prošle godine rodio novi hrvatski bend s prepoznatljivim zvukom!

Nositelji su pamtljiva imena Veni Vidi Whiskey, a sviraju ono što vole i dolazi im prirodno – country. Kostur grupe čini akustična četvorka: Renato Mikulan (gitara, tamburin, bisernica), Toni Miklobušec (vokal, cajon, usna harmonika), Krunoslav Siladi (kontrabas) i Damir Dolenec (gitara), dok im podršku na back vokalima pružaju Ana Radmanić i Michelle Fundak, koja je osmislila i ime benda. Zadnjega dana travnja javnosti su predstavili svoj prvi autorski singl i videospot „Born to be free“.

Od tambure do viskija

– Priča je započela tako da su tri četvrtine benda svirale tamburice u KUD-u Kotoriba. U želji za kvalitetnijim druženjem počeli smo svirati između ili nakon proba. Radilo se pretežno o obradama pjesama kojima smo mogli upotpuniti bajkerske fešte. Počeli smo se fokusirati na strane pjesme i shvatili da nam to svima odgovara, osobito stvari kao što su one Johnnyja Casha i Willieja Nelsona.
Moramo priznati da nam to što smo akustični olakšava puno toga: kako ne trebamo ozvučenja, jako smo mobilni, tako da elektrifikacija nije u planu (smijeh) Reakcije na naš prvi spot su odlične, komentari su jako pozitivni i to nam daje dodatan vjetar u leđa – kaže „viskijevac“ Renato Mikulan.

Grupa je potpisala ugovor s izdavačkom kućom Spona Music iz Zagreba, a njihov će nastupni autorski singl otvoriti Sponinu EP kompilaciju „Country of Origin: Croatia“, koja uskoro izlazi.

– Čini nam se da je ime originalno, prepoznatljivo i da dobro opisuje duh countryja i naše glazbe (smijeh) Viski i country, naime, neraskidivo su vezani – objašnjava kontrabasist Krunoslav Siladi. Dodaje da i dalje sviraju covere, no da su trenutačno orijentirani na autorske skladbe.

Sloboda i prihvaćenost

– Svi surađujemo u procesu stvaranja, što nam je, na kraju krajeva, i cilj. Pjesma „Born to be free“ nastala je na temeljima ideje slobode, što je velika motoristička strast koja nam je svima važna. Uz kadrove u kojima je prikazan „život na motoru“, spot je orijentiran i na putovanje koje od samoće vodi do prihvaćanja – kažu iz benda.

Singl je snimljen u studiju Benjamina Fabića, koji je u ruke za ovu prigodu uzeo i bubnjarske palice. Spot je sniman na nekoliko lokacija – na farmi konja „Muškatljin“, u garaži jednoga od članova benda te u prostorijama clubhousea Moto kluba “Rolling Fish”. Za ideju, režiju, montažu i rukovanje kamerom zaslužan je Denis Radmanić iz „Cutt Productiona“ uz pomoć kolege Matije Režeka (također „Cutt Production“), Marka Habuša i Lore Piškurić. Zahvalni su i Damiru Markaču koji im je pomogao s rasvjetom, a više puta i s ozvučavanjem, kao i glumcima u spotu: Karlu Žgancu, Gabrijelu Dolencu, Zvonku Habušu, Vinku Dolencu i Aleksandru Patafti.

– Hvala svima koji su nam pomogli u stvaranju ove lijepe priče, a ostalima želimo da uživaju u pjesmi i spotu! – poručuju „viskijevci“.

Nastavite čitati

Međimurje

Medicinskim sestrama i tehničarima ŽB-a Čakovec čestitke i zahvale za predan i nesebičan rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, upriličeno je prigodno obilježavanje za medicinske sestre i tehničare Županijske bolnice Čakovec koji ove godine obilježavaju „okrugle“ godišnjice rada.

Marija Branković, Darinka Žvorc-Novak i Dijana Kos navršile su 40 godina rada, a Marijana Đurinić, Tanja Krnjak, Valerija Horvat, Zdenka Jarni i Lidija Marciuš 30 godina rada.

Kristina Cmrečki, Ivana Resman, Marina Režek, Jasna Rakić, Gordana Janković, Aleksandar Masten i Suzana Štefulj u Županijskoj bolnici Čakovec punih su 20 godina, a 10 godina rada obilježavaju Lucija Čmrlec, Robert Hunjadi, Dario Kukovec, Gordana Tasković i Sanja Galović.

Predan i nesebičan rad

Čestitke i zahvale na predanom i nesebičnom radu uputili su im župan Međimurske županije Matija Posavec s pročelnicom UO-a za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ Sonjom Tošić-Grlač, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Igor Šegović, pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo Goran Toplek te predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Međimurske županije Marija Prekupec.

– Medicinske sestre i tehničari osobe su s kojima pacijenti i njihove obitelji ostvaruju prvi kontakt. Zahvaljujući njima, njihovom autoritetu, empatiji, znanju i ljubaznosti, pacijenti se prilikom dolaska u Županijsku bolnicu Čakovec osjećaju sigurno i imaju dobru sliku o našoj bolnici – istaknuo je dr. Igor Šegović.

Važnost medicinskih sestara i tehničara posebno je prepoznata u posljednjih godinu dana, tijekom pandemije koronavirusom, jer su njihova stručnost i vrijednosti koje predstavljaju jedan od najvažnijih kotačića funkcioniranja zdravstvenog sustava.

– U posljednjih godinu dana u Županijskoj bolnici Čakovec zbog koronavirusa hospitalizirano je 1114 osoba, dok je u cijeloj Međimurskoj županiji evidentirano 15.298 oboljelih. Zajedno s liječnicima i ostalim djelatnicima uključenima u zdravstveni sustav, odradili ste ogroman posao i dali veliki doprinos održivosti našeg zdravstvenog sustava, uključeni ste u akcije cijepljenja koje smo krenuli provoditi prvi u Hrvatskoj, spasili ste brojne živote, a našim ste pacijentima heroji. Hvala vam na tome! – poručio je župan Posavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!