Povežite se s nama

Život i društvo

Prijavljen projekt dogradnje i rekonstrukcije ludbreškog vrtića Radost

Objavljeno:

- dana

Dječji vrtić Radost prijavio prijavio je projekt „Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića „Radost“ Ludbreg“ na Mjeru 7 koja se odnosi na temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020, priopćili su iz Grada Ludbrega.

Cilj projekta je rekonstrukcija i dogradnja postojećeg objekta dječjeg vrtića Radost Ludbreg u svrhu unaprjeđenja prostornih i drugih materijalnih uvjeta za podizanje kvalitete odgoja i obrazovanja. Ulaganjem će se unaprijediti kvaliteta socijalnih usluga i pridonijeti zadovoljavanju razvojnih potreba djece kako bi se postigao daljnji razvoj i unaprjeđenje odgojno-obrazovnog procesa i djelatnosti dječjeg vrtića Radost Ludbreg prema svim pedagoškim standardima.

Realizacijom projekta nadogradit će se zgrada vrtića u vidu polivalentne dvorane sa sanitarnim čvorom i spojnim hodnikom. Uz navedeno, izvršit će se rekonstrukcija postojećeg dijela vrtića, zamjena podnih obloga i izrada spuštenog stropa, bojanje, uređenje kuhinjskog bloka, premještanje nadstrešnice, zamjena postojeće rasvjete za efikasniju LED rasvjetu. Ukupan broj djece u dobi od 3-6/7 godina koji će po završetku projekta biti uključen u sportski program je 162.

Očekivani rezultat projekta bit će nadograđen, rekonstruiran i opremljen objekt dječjeg vrtića ukupne površine od 1.960,47 m2 bruto površine. Predviđeno trajanje provedbe projekta je 22 mjeseci. Prva 4 mjeseca provodit će se postupak javne nabave i pripremi radovi, dok će se građevinski i drugi radovi implementirati sveukupno 12 mjeseci. Ostale aktivnosti koje će se provodit odnose se na uređenje interijera, opremanje te na informiranje i obavještavanje javnosti.

Ukupna vrijednost projekta je 6.504.267,50 kuna, gdje sredstva davatelja bespovratnih sredstava iznose 5.203.414,00 kuna, a ostatak sredstva od 1.300.853,50 kuna osigurat će korisnik Dječji vrtić Radost-Ludbreg.

Život i društvo

FOI u inicijativi UN Global Compact, u žiži interesa fakulteta odsad su i ljudskih prava, prava radnika te borba protiv korupcije…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Fakultet organizacije i informatike pridružio se u lipnju 2022. godine UN Global COMPACT-u – najvećoj i najvažnijoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu i institucijsku održivost.

Global Compact inicijativa pokrenuta je 2000. godine s ciljem uvođenja društveno odgovornog poslovanja i danas je najveća takva inicijativa koja okuplja više od 14 000 korporativnih dionika i više od 4 000 dionika civilnih i nevladinih organizacija iz više od 140 zemalja diljem svijeta. Kao dio Global Compact inicijative, FOI se obvezao podupirati načela inicijative iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije te će svake dvije godine UN-ovoj inicijativi dostavljati izvješće o konkretnoj podršci načelima Global Compact-a, a izvješća će biti javno objavljena na web stranici fakulteta.

Pristupanje Global Compact inicijativi korak je prema dodatnom unapređenju društveno odgovornog poslovanja fakulteta, a svoje zadovoljstvo učinjenim izrazila je i dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep poslavši pismo Antoniu Guterresu, glavnom tajniku Ujedinjenih naroda, obvezujući se podupirati transparentno poslovanje i pridržavati se načela Global Compact inicijative.

Ovim pristupanjem inicijativi koja djeluje pod okriljem UN-a, FOI se obvezuje na odgovornost i održivost, koja postaju obvezujuća osnova za daljnje praktično djelovanje u akademskom i javnom sektoru.

Nastavite čitati

Život i društvo

Trnovec Bartolovečki: U srpnju kreće  prva faza sanacije divljih deponija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostoru novouređene zgrade Matičnog ureda u Bartolovcu u petak je potpisan ugovor o prvoj fazi sanacije nelegalnih odlagališta otpada na području Općine Trnovec Bartolovečki. Ugovor su potpisali načelnica Verica Vitković i Boris Rauš, direktor tvrtke Bagerkop-Roberto iz Novog Marofa.

– Procijenjena vrijednost svih deponija, a govorimo o velikim deponijima koji se nalaze na nekretninama u vlasništvu Općine ili Republike Hrvatske, iznosi oko 3 milijuna kuna. Obzirom da ne možemo dati 3 milijuna kuna za sanaciju smeća u jednoj godini, mi smo to podijelili u dvije faze. Prvu fazu krajem godine prijavili smo na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i dobili odluku o sufinanciranju 40 posto te vrijednosti. Isto tako, Fond je i ove godine objavio natječaj pa smo prijavili i drugu fazu. Protekli tjedan je došla odluka o odobravanju također 40 % od strane Fonda i za drugu fazu – kazala je načelnica Vitković.

Prva faza sanacije divljih deponija obuhvaća nekretnine koje su smještene u Poduzetničkoj zoni u Trnovcu, zatim one uz dravski kanal te uz kanal kroz Šemovec. Očekivano vrijeme izvođenja radova je do kraja srpnja.

U dogovoru s izvođačem radova, sanacijom nelegalnih odlagališta otpada djelomično će se riješiti i uređenje poljskih putova u lošijem stanju na području Općine Trnovec Bartolovečki.


Naime, na divljim deponijima puno je građevinskog otpada, cigle, crijepa i betona. Zbog uštede i na odvozu ovog otpada s divljih deponija i u nabavi materijala za sanaciju poljskih putova, ovaj otpadni materijal će se reciklirati i na ekološki način će se navoziti poljski putovi.


Direktor Rauš potvrdio je da tvrtka ima postrojenje za obradu ovog neopasnog otpada i njegovo recikliranje za upotrebu u uređenju poljskih putova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje