Povežite se s nama

Život i društvo

Prije 22 godine osnovane Pume: obilježavanje obljetnice i uz druženje u braniteljskom centru u Optujskoj

Objavljeno:

- dana

7. gardijska brigada Pume

Druženjem u Memorijalno-rekreacijskom centru hrvatskih branitelja u bivšoj vojarni u Optujskoj ulici u Varaždinu, a prije toga polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja 5. bojne 1. A brigade ZNG-a u Vinici ove subote 20. prosinca počet će obilježavanje 22. obljetnice osnivanja 7. gardijske brigade Puma.

Ujedno će u 11 sati biti služena sveta misa i položeni vijenci u kapelici svetog Juraja u Optujskoj ulici.

Obilježavanje će biti nastavljeno u utorak 23. prosinca.

U 9 sati će biti služena sveta misa u varaždinskoj katedrali, u 10:30 sati će biti održana Povjesnica 7. gardijske brigade kod spomenika u Parku Puma u Varaždinu, dok će u 12 sati biti položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Križa zahvalnosti kod crkve sv. Nikole u Varaždinu.

 

Program obilježavanja 22. obiljetnice donosimo u nastavku.

20. prosinac 2014. godine (subota)

09:30 sati – Polaganje vijenaca kod spomen-obilježja 5. bojne 1.A brigade ZNG u Vinici     
11:00 sati – Sveta misa i polaganje vijenaca u kapelici sv. Juraja, Optujska bb (bivša vojarna)
12:00 sati – Druženje u Memorijalno-rekreacijskom centru hrvatskih branitelja araždin, Optujska bb (bivša vojarna)

23. prosinac 2014. godine (utorak)  

09:00 sati – Sveta misa u katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije u Varaždinu
10:30 sati – Povjesnica 7. gardijske brigade “Puma” – Spomenik “Puma” u Parku 7. gardijske brigade Hrvatske vojske “Puma” u Varaždinu uz sudjelovanje učenika osnovnih škola iz Varaždina
12:00 sati – Polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Križa zahvalnosti kod crkve sv. Nikole u Varaždinu 

Izvor:
Foto: udruga-puma.hr

Život i društvo

Prošloga tjedna s koronavirusom umrle tri osobe Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 18 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 28 % manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom u istom razdoblju potvrđene su 24 pozitivne osobe, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivna bila 41 osoba, javio je 30. siječnja županijski Stožer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 15 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe.

Broj aktivnih slučajeva na današnji dan je osam.

Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 27 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreg: Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi uzbudljiva sportska natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Welcome spring festival, najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji, održat će se treći puta zaredom kroz niz uzbudljivih vikend događanja u Ludbregu i tako okupiti ljubitelje sporta, rekreacije, zdravog i aktivnog života.

Punih pet vikenda, uz to što je poznat kao „centar svijeta“, Ludbreg će biti i centar raznolikih rekreativnih i sportskih događanja kojima se otvara sezona sportsko-rekreativnih manifestacija i dočekuje proljeće.

Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi posjetiteljima uzbudljiva sportska natjecanja popraćena zanimljivim programom. Organizatori pripremaju utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Događaj započinje 4. ožujka dobro poznatom Crazy Hill Trail utrkom. Dan kasnije Ludbreg će biti domaćin Mini Crazy Hill run utrke namijenjene učenicima osnovnih škola. Nastavlja se 11. ožujka dječjim planinarskim pohodom, dok se dan kasnije, 12. ožujka, održava Planinarski pohod Kalnik – Ludbreg.

Istoga dana, u nedjelju, 12. ožujka, Ludbreg će se održati Watermark Kayak race, odnosno otvoreno prvenstvo grada Ludbrega na rijeci Bednji.

Trećeg vikenda, 18. ožujka, održat će se tradicionalna cestovna trkačka utrka Centrum Mundi, dok je nedjelja 19. ožujka rezervirana za nordijsko hodanje.

Predzadnjeg vikenda održavanja festivala, u subotu, 25. ožujka, održat će se Centrum mundi 2023., orijentacijsko trčanje, urbani sprint i štafeta za djecu osnovnih škola. U nedjelju, 26. ožujka, u Ludbregu se vozi uvijek zanimljiva gravel biciklistička utrka koja spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji. Za vrijeme trajanja utrke na Otoku mladosti održava se Give me 5!, program osmišljen kao sportsko-obiteljsko druženje.

Posljednjeg vikenda, 1. travnja, organizatori priređuju natjecanje za osobe s invaliditetom, a istog dana održava se i tWine&Walk, eno-gastro rekreacijska manifestacija.

Organizatori festivala su Grad Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Trail Full Cycling Experience i BSV.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje