Povežite se s nama

Crna kronika

Prijetio liječnici i medicinskoj sestri u Varaždinu pa dobio devet mjeseci zatvora uvjetno

doktor liječnik stetoskop

Objavljeno:

- dana

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu 66-godišnji S. K. iz Varaždina proglašen je krivim zbog prijetnji.

Naime, on je 21. prosinca prošle godine bio nezadovoljan jer ga liječnica ordinacije opće medicine u Zagrebačkoj ulici nije željela primiti vezano uz njegovo otpusno pismo. Tako ljut rekao je: “Očito treba netko dobiti metak u glavu“, a nakon čega je to medicinska sestra prenijela liječnici.

Potom je 5. siječnja ove godine revoltiran što nije mogao uspostaviti telefonski kontakt s medicinskim osobljem ordinacije opće medicine, rekao medicinskoj sestri: “Da će vidjeti i da će ih sve prijaviti“, što je ona ponovno prenijela liječnici.

– Kod obje je to izazvalo strah za vlastiti život. Dakle, drugome je ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti, a kazneno djelo je počinjeno prema odgovornoj osobi u vezi s njezinim radom, čime je počinio dva kaznena djela protiv osobne slobode – prijetnjom – stoji u presudi.

Osuđen je na devet mjeseci zatvora uvjetno, odnosno jedinstvena kazna zatvora neće se izvršiti ako on u roku od godine ne počini novo kazneno djelo.

Crna kronika

U Bartolovcu se sudarili automobil i autobus, poginuo 54-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na državnoj cesti D-2 u Bartolovcu u subotu, 22. lipnja oko 22:25 do je do teške prometne nesreće.

Sudarili su se osobni automobil i autobus, a na mjestu događaja smrtno je stradao 54-godišnji vozač iz osobnog vozila.

– Muškarac starosti 54 godina upravljao je osobnim automobilom iz smjera Bartolovca u smjeru Varaždina. On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, prešao je na lijevu prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim djelom svog vozila naletio je na prednji lijevi dio autobusa kojim je iz suprotnog smjera, svojom prometnom trakom upravljao 66-godišnjak, a koji je u tom trenutku pokušao skretanjem u desno na biciklističku traku izbjeći prometnu nesreću – ističu iz PU varaždinske.

Prilikom vršenja očevida dionica državne ceste bila je zatvorena za sav promet.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Buknuo požar na poslovnom objektu u Gornjem Knegincu, u pomoć priskočili susjedi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pripadnici DVD-a Gornji Kneginec u petak, 21. lipnja oko 1 sat imali su pune ruke posla.

Naime, zaprimili su dojavu VOC-a JVP Varaždin o požaru poslovnog objekta. Na intervenciju su izašli s navalnim i tehničkim vozilom te 11 operativnih vatrogasaca.

– Dolaskom na mjesto događaja utvrđujemo da se radi o požaru vanjskog dijela terase. Do našeg dolaska požar su pogasili susjedi, a mi vršimo natapanje vodom preostalog žarišta i provjeru temperature gorivih materijala na objektu – ističu iz DVD-a Gornji Kneginec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje