Povežite se s nama

Crna kronika

Prijetio liječnici i medicinskoj sestri u Varaždinu pa dobio devet mjeseci zatvora uvjetno

doktor liječnik stetoskop

Objavljeno:

- dana

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu 66-godišnji S. K. iz Varaždina proglašen je krivim zbog prijetnji.

Naime, on je 21. prosinca prošle godine bio nezadovoljan jer ga liječnica ordinacije opće medicine u Zagrebačkoj ulici nije željela primiti vezano uz njegovo otpusno pismo. Tako ljut rekao je: “Očito treba netko dobiti metak u glavu“, a nakon čega je to medicinska sestra prenijela liječnici.

Potom je 5. siječnja ove godine revoltiran što nije mogao uspostaviti telefonski kontakt s medicinskim osobljem ordinacije opće medicine, rekao medicinskoj sestri: “Da će vidjeti i da će ih sve prijaviti“, što je ona ponovno prenijela liječnici.

– Kod obje je to izazvalo strah za vlastiti život. Dakle, drugome je ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti, a kazneno djelo je počinjeno prema odgovornoj osobi u vezi s njezinim radom, čime je počinio dva kaznena djela protiv osobne slobode – prijetnjom – stoji u presudi.

Osuđen je na devet mjeseci zatvora uvjetno, odnosno jedinstvena kazna zatvora neće se izvršiti ako on u roku od godine ne počini novo kazneno djelo.

Crna kronika

Pijani muškarac u BMW-u varaždinske registracije prouzročio prometnu u Zagrebu, uslijedila je tučnjava više ljudi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Jučer, 1. travnja, oko 18.10 sati na području Susedgrada (Zagreb) u Viljevskom putu, 41-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,40 g/kg, upravljajući osobnim automobilom marke BMW varaždinskih registarskih oznaka prouzročio prometnu nesreću, javila je PU zagrebačka.

Potom je došlo do tjelesnog sukoba između vozača automobila i nekoliko građana.

Liječnička pomoć vozaču i 58-godišnjem građaninu pružena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da je građanin teško ozlijeđen.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Telegram je naknadno javio da je muškarac koji je vozio pijan policajac van dužnosti.

Nastavite čitati

Crna kronika

U prometnoj nesreći u Ludbregu auto zaglavio između kuće i betonskog stupa, vozača izvlačili vatrogasci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DVD Ludbreg/Facebook

DVD Ludbreg noćas je ponovno intervenirao.

Noćas, 2. travnja, u 00:59 dobili su dojavu od VOC-a Varaždin o prometnoj nesreći u mjestu Ludbreg, Ulica Vatroslava Lisinskog.

– Na mjesto intervencije izlazimo s vozilima LUDBREG 104, LUDBREG 111 te 8 vatrogasaca. U vatrogasnom domu u pripremi je ostalo vozilo LUDBREG 150. Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da je došlo izljetanja vozila i udaranja u obiteljsku kuću prilikom čega je došlo do kidanja plinskih instalacija i zaglavljivanja vozila između kuće i betonskog stupa s priklještenim vozačem. Pristupamo skidanju dvorišne ograde i oslobađanju vozača pomoću hidrauličkog alata. Zbog curenja plina postavljamo zaštitni mlaz, vršimo osvjetljenje mjesta nesreće i osiguranje. Po izbavljivanju vozača iz vozila predajemo ga djelatnicima HMP-a – objavio je DVD Ludbreg na Facebooku.

Nakon završetka policijskog očevida izvukli su automobil pomoću kamionskog vitla. Intervencija je završila u 03:10.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje