Povežite se s nama

Život i društvo

Priključeni na vodovod

Objavljeno:

- dana

CESTICA

Puštanjem vode s hidranta kod obitelji Kotolenko na Dubrava Bregu u ponedjeljak 27. travnja simbolično je obilježen završetak radova novog vodovoda u dužini od 1.730 metara.

Riječ je o najvećem zahvatu ovogodišnjeg proširenja vodovodne mreže koji je realiziran uz samu granicu sa Slovenijom, u brdovitom dijelu naselja Dubrava Križovljanska.

Velika pokrivenost

Uz predstavnike naselja Dubrava Križovljanska na svečanom otvaranju vodovoda na Dubrava Bregu prisustvovao je i direktor Varkoma Vlado Vlašić, Gordan Novak, direktor tvrtke Aquatehnika, te Leonard Sekovanić, direktor Hrvatskih voda iz VGO Varaždin.

– Spomenutim proširenjem priključak na vodovodnu mrežu omogućit će se za šezdeset domaćinstava u brdovitom i rubnom području Općine Cestica, a navedenom investicijom pokrivenost vodovodnom mrežom dostigla je više od 95 % – rekao je Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica. Na izvedene radove osvrnuo se i župan Predrag Štromar.

 

Navedenom investicijom pokrivenost vodovodnom mrežom dostigla je više od 95 %

– Cilj Varaždinske županije je građanima na rubnim dijelovima omogućiti uvjete života kao što su i u središtu Županije. Uvjeren sam da će u narednom razdoblju sva domaćinstva u Varaždinskoj županiji imati mogućnost priključka na vodovodnu mrežu – rekao je Štromar i najavio realizaciju projekta izgradnje kanalizacije i sustava pročišćavanja otpadnih voda ‘’Aglomeracija Varaždin’’, koja će obuhvaćati Grad Varaždin i desetak općina kojima će se još više zaštititi izvorišta pitke vode.

 

Vrijednost radova na izgradnji vodoopskrbnog sustava na području Općine Cestica iznosi više od 3,5 milijuna kuna, a sredstva su osigurale Hrvatske vode i Varkom. Uz najveći zahvat ovogodišnjeg proširenja vodovodne mreže, koji je pušten u rad u ponedjeljak,u proteklom je razdoblju varaždinska Aquatehnika izvela radove na proširenju vodovodne mreže na dionicama u naselju Natkrižovljan, gdje je na lokaciji Gajdikova graba završeno postavljanje 815 metara novih vodovodnih cijevi, a u tijeku su radovi i na postavljanju vodovodnih cijevi na lokaciji Falinić Breg u Gaburuvoj grabi prema Vočancu.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!