Povežite se s nama

Život i društvo

Priključite se akciji „Solidarnost na djelu“ Crvenog križa Varaždin

Objavljeno:

- dana

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove godine organizira 51. tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“, koja će početi 12. listopada do 31. prosinca 2023. godine.

Humanitarna akcija provoditi će se pod evidencijskom oznakom VŽ-HA/OST-23-10.

U akciji će se prikupljati hrana ( npr. brašno, ulje, šećer, sol, riža, tjestenina, riblje i mesne konzerve i sl.), higijenske potrepštine ( npr. sapun, šampon za kosu, gel za tuširanje, pasta za zube, četkice za zube, vlažne maramice, jednokratni higijenski ulošci, toaletni papir, vlažne maramice za djecu, dječji šampon, dječja krema, dječje pelene i sl.) i novac.

Humanitarnoj akciji već će se tradicionalno priključiti osnovne i srednje škole s područja djelovanja GDCK-a Varaždin tijekom mjeseca listopada. Od sredstava koje prikupe škole, 50 % uplatiti će se na njihove račune te će škole iz tih sredstava pomoći učenicima/ djeci lošijeg materijalnog stanja (nabava knjiga, opreme ili plaćanje izleta).

Hrana i higijena prikupljena u akciji podijeliti će se osobama u potrebi, te će se za ostatak financijskih sredstava prikupljenih u akciji kupiti prehrambeni artikli za socijalno ugrožene građane.

Donacije hrane i higijenskih potrepština građana GDCK Varaždin zaprimati će 12.10.2023. godine od 12 do 17 sati u skladištu u Fabijanskoj bb (prostor bivše vojarne), te svaki utorak na istom mjestu do kraja godine od 12 do 16 sati, a novčana sredstva se mogu uplatiti na IBAN: HR7923600001300183747.

Također, u poslovnici Kauflanda u Varaždinu u Koprivničkoj 17, do nedjelje 15. listopada, postavljena je košara iza blagajni u koju građani nakon kupnje mogu ostaviti svoju donaciju hrane i higijene.

Građani koji se žele priključiti u provedbi ove akcije mogu se prijaviti za volontiranje na mail [email protected] ili na tel. 099/448-4665.

GDCK Varaždin poziva sve humane građane i tvrtke sa svojeg područja djelovanja da se uključe u ovu humanitarnu akciju i budu nekome dobra vijest.

Život i društvo

Crvenom križu Varaždinske županije 1.4 milijuna eura za projekt “Zaželi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. veljače, ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Sandra Vidaček, potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Projekta “Omogućimo život u vlastitom domu”- ZAŽELI IV faza u iznosu od 1.485.000.00 eura.

Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i osoba s invaliditetom u 3 grada i 6 općina s područja Varaždinske županije.

Partneri u Projektu “Omogućimo život u vlastitom domu”, su Općina Breznica, Općina Breznički Hum, Općina Klenovnik, Općina Gornji Kneginec, Grad Lepoglava, Grad Novi Marof, Općina Sračinec, Općina Visoko i Grad Varaždinske Toplice.

Trajanje projekta je 36 mjeseci od kojih se 33 odnosi na pružanje usluga.

– Radujemo se ponovnom početku projekta, svjesni koliko pružanje usluga bitno utječe na kvalitetu života starijih osoba i osoba s invaliditetom naše županije – ističe ravnateljica Sandra Vidaček.

Nastavite čitati

Život i društvo

U godinu dana više od 290.000 eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U godinu dana više od 290.000 eura uloženo u modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec.

Riječ je o radovima na području svih pet mjesnih odbora u Općini Maruševec na 10 nerazvrstanih cesta i raskrižju u Maruševcu, koje stanovnici svakodnevno koriste, a do sada nisu bile asfaltirane.

Prometnice su uređene u naseljima Brodarovec, Čalinec, Donje Ladanje, Druškovec, Greda i Maruševec.

– U modernizaciju lokalnih prometnica Općina Maruševec u proteklih je 12 mjeseci uložila gotovo 292.000 eura, odnosno skoro 2,2 milijuna kuna, što je iznimno ulaganje u odnosu na ranije godine. Projekti modernizacije prometnica, a samim time i prometne povezanosti te povećanja sigurnosti sudionika u prometu financirani su većim dijelom iz općinskog proračuna, ali i sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine – pojasnio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Osim na nerazvrstanim cestama, u proteklih 12 mjeseci izvršeni su radovi i na županijskim cestama na području Općine. U cilju proširenja prometnice i povećanja sigurnosti djece, pješaka i ostalih sudionika u prometu projekt zacjevljenja i uspostave nogostupa na županijskoj cesti Ž2029 u Ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju, uz dječji vrtić Općina Maruševec, provodila je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije tijekom 2022. i 2023. godine. Ukupna vrijednost zahvata na navedenoj lokaciji iznosila je 190.460,02 eura, odnosno 1.435.021,04 kuna, dok je izgradnja autobusnog ugibališta i nogostupa u Korenjaku na županijskoj cesti Ž2060 realizirana u visini od 94.546,73 eura, odnosno 712.362,34 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje