Povežite se s nama

Crna kronika

Prilikom sortiranja otpada na deponiji smeća u Totovcu pronađene bombe i streljivo

rušna bomba dragovoljna predaja PU varaždinska

Objavljeno:

- dana

Jučer, 12. studenoga, u ranim poslijepodnevnim satima prilikom sortiranja otpada na deponiju smeća u Totovcu, djelatnici komunalnog poduzeća pronašli su dvije ručne bombe (M 35 – korištene u Drugom svjetskom ratu) i četiri komada streljiva kalibra 7,62 mm.

Policijski službenik protueksplozijske zaštite preuzeo je pronađena minsko-eksplozivna sredstva i streljivo te ih pohranio u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

– Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odlažu u smeće te da ih ne ostavljaju na otvorenom prostoru, u prirodi jer time ugrožavaju tuđe živote. Podsjećamo da je još uvijek u tijeku nacionalna preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija.

Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192, odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.

Napominjemo kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena – kažu iz Policijske uprave međimurske.

Crna kronika

Policija u Ludbregu zaustavila pijanog vozača bez vozačke, prijeti mu kazna od 40.000 kuna i zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ulici Petra Krešimira u Ludbregu jučer, 23. svibnja, u 22 sata policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 37-godišnjak iz Hrženice.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.80 g/kg i pod mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Isti je zbog ponavljanja istovrsnih prekršaja i sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Ludbreg, javila je PU varaždinska.

Zbog počinjenih prekršaja okrivljeni će biti doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu uz prijedlog izricanja novčane kazne do 40.000 kuna i kazne zatvora do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 15 mjeseci.

Po pravomoćnosti odluke o prekršajima odredit će mu se i 12 negativnih prekršajnih bodova, a zbog čega mu prijeti trajno poništenje vozačke dozvole.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija je utvrdila uzrok požara u tvornici u Velikom Bukovcu, šteta je višemilijunska

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s vještacima Centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba obavili su očevid na požarištu u Velikom Bukovcu.

FOTO U Velikom Bukovcu s požarom su se borila 84 vatrogasca, a nije bilo vode!

– Do eksplozije i požara u silosu piljevine došlo je kao posljedica zapaljenja eksplozivne smjese drvene prašine i zraka mehaničkom iskrom koja je najvjerojatnije nastala kontaktom odlomljenog fragmenta metala s turbinom ventilatora – javila je PU varaždinska.

Nastala materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko milijuna kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje