Povežite se s nama

Crna kronika

Na Martinje policija rekordera našla u Jerovcu, imao je više od tri promila

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u srijedu, 11. studenog, na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu u sklopu dana „Martinja“.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 3 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, jedan prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 14 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 34 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rekorder je nađen na ivanečkom području.

– Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.21 g/kg alkohola u organizmu. Utvrđena je kod vozača osobnog vozila starosti 48 godina u Jerovcu. Za počinitelja ovog prekršaja predviđena je novčana kazna od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca – kažu iz PU varaždinske.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

Također, policija skreće pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.

Crna kronika

Baka (96) dočekala pravdu – podignuta optužnica protiv kradljivca njezinih stabala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je je u ponedjeljak 11. siječnja podiglo pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog počinjenja kaznenog krađe.

Naime,  okrivljenog 55-godišnjaka se tereti da je u ožujku 2019. godine u mjestu kraj Novog Marofa, u šumi u vlasništvu 96-godišnjakinje, neovlašteno posjekao 95 stabala hrasta, bukve i drugih vrsta bjelogorice.

Time je protupravno prisvojio za sebe drvnu masu ukupne vrijednosti veće 20.000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Drugi požar stana u Špiničićevoj fatalan za 65-godišnjeg vlasnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U jučerašnjem požaru u višekatnici u Špinčićevoj ulici u Varaždinu, smrtno je stradao 65-godišnji muškarac.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina priopćili su da su 15. siječnja u 15.53 sati zaprimili poziv da se dimi iz stana u ul. Vjekoslava Špinčića, III ka.

– Izašli smo na intervenciju s navalnim vozilom, autoljestvom i osam djelatnika. Dolaskom na mjesto događaja upućeni smo od strane građana u stan iz kojeg je izlazio dim. Otvorili smo nenasilno stan, koji je bio u potpunosti zadimljen i u kojem smo u jednoj od prostorija našli beživotno tijelo sredovječnog muškarca – ističu varaždinski vatrogasci.

Pozvana je hitna pomoć, a muškarca je navalna grupa iznijela u hodnik, te se vratila gasiti požar.

– Osoba nije davala nikakve znakove života. Požar je ugašen s malom količinom vode, stan provjetren. Po dolasku, hitna je pomoć utvrdila smrt. Policija je ostala osiguravati mjesto događaj do dolaska ekipe za očevid, a mi smo se vratili u postrojbu – zaključuju.

Dodajmo da je u istom stanu JVP Varaždin imala intervenciju 21. lipnja 2020.

Iz PU varaždinske ističu da je čevidom na mjestu događaja utvrđeno da je požar najvjerojatnije izazvan djelovanjem žara opuška cigarete, uslijed čega je došlo do zapaljenja kreveta.

U požaru je djelomično izgorio krevet, dok je uslijed djelovanja topline, došlo do pucanja žbuke na zidu, pucanja prozorskog stakla i deformacija obloga PVC prozora.

Nastavite čitati