Povežite se s nama

U fokusu

Pročelnici će se izabrati među gradskim zaposlenicima: neće biti novih zapošljavanja

Objavljeno:

- dana

Slučaj pročelnici

Tko će biti novi pročelnici sedam gradskih Upravnih odjela?

Ovo je pitanje aktualno zadnjih 24 sata, otkad je javnost saznala da je svih sedmero pročelnika krajem prošlog tjedna podnijelo ostavke na te funkcije. Za razlog su naveli da je on osobne prirode.

Tako će  SDP-ovi Mirna Kezele, Mirela Ivanković, Danijela Vusić i Damir Mikulić te HNS-ovi Branka Matavulj, Mario Sambolec i bivša HNS-ovka Goranka Grgić uskoro biti raspoređeni na nova radna mjesta.

Iako će u međuvremenu biti raspisan javni natječaj,  gotovo je sigurno da će novi pročelnici doći iz redova zaposlenika Grada.

Gradonačelnik Čehok sigurno neće na ovom slučaju zaboraviti na svoje obećanje da nema novih zapošljavanja.

Jer, promjena pročelnika se ionako očekivala – kao uobičajeni potez nakon promjene svake vlasti – jedino je neobično da su svi istovremeno sami podnijeli ostavke. Iako je neobično, to nije ništa promijenilo u logičnom postizbornog ekipiranja prvih suradnika.

Sad bi jedino iz znatiželje bilo zanimljivo saznati tko je sve orkestrirao i uspio sa sedam različitih karaktera jednako se dogovoriti.

Očekuje se da će cijela procedura oko izbora pročelnika biti gotova do Nove godine pa će s 1. siječnjem zaživjeti i nova organizacija Upravnih odjela. Tad će, može se čuti, doći i do reorganizacije, čiji će se detalji saznati uskoro.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!