Povežite se s nama

Međimurje

Produljeni natječaj za upis na Međimursko veleučilište u Čakovcu: ostalo je još nekoliko mjesta

Objavljeno:

- dana

Međimursko veleučilište u Čakovcu svojim studentima nudi najbolje stručne studije u ovom dijelu Hrvatske. Stoga požurite jer još svega nekoliko mjesta čeka upravo na vas.

Naime, ovih dana produljen je natječaj za upis studenata u preddiplomske stručne studije Računarstva, Menadžmenta turizma i sporta i Održivog razvoja koji će vam omogućiti pronalazak sigurnog posla.

Međimursko veleučilište u Čakovcu već 14 godina svojim studentima pruža kvalitetno obrazovanje koje se temelji na konceptima cjeloživotnog učenja, mobilnosti i razvoja ljudskih potencijala kao najveće vrijednosti društva.

S obzirom na to da kontinuirano prati trendove na tržištu rada, upisom jednog od tri preddiplomska stručna studija, studenti MEV-a dobivaju temelje za izgradnju uspješne karijere u nekim od najtraženijih zanimanja današnjice.

Stručni profesori, suvremeno opremljeni laboratoriji, suradnja s poslovnom zajednicom i ostalim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu, uspješna realizacija projekata i novi studiji u najavi samo su dio onog što studiranje na MEV-u čini pravim odabirom za daljnji razvoj vaše karijere.

– S obzirom na to da redovito pratimo potrebe na tržištu rada i sukladno tome, nadograđujemo i razvijamo naše studije, završetkom jednog od tri preddiplomska stručna studija budućnosti, našim je studentima garantirana konkurentnost pri zapošljavanju. Pružamo im nova teorijska i praktična znanja i pripremamo ih za realne potrebe na tržištu rada, što su samo neki od razloga zašto je studiranje na MEV-u odličan odabir – rekao je dekan doc. dr. sc. Igor Klopotan.

Na produljeni natječaj za upis preddiplomskog stručnog studija Računarstva, Menadžmenta turizma i sporta i Održivog razvoja mogu se prijaviti pristupnici koji imaju završenu četverogodišnju srednju školu i položenu državnu maturu Hrvatskog jezika, Matematike i stranog jezika.

Postupak za upis provodi se na web stranici www.postani-student.hr, a prijave se obavljaju putem Službe za studentske poslove zaključno s 30. rujna ove godine i to putem e-maila: [email protected] te osobno ili poštom na adresu Međimursko veleučilište u Čakovcu, Bana Josipa Jelačića 22/a, Čakovec. 

Detaljnije informacije dostupne su na službenim web stranicama Veleučilišta.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje