Povežite se s nama

Život i društvo

U Ludbrešku kuću Djeda Mraza, otvorenu 17. i 18. prosinca, sva su djeca dobrodošla

Objavljeno:

- dana

Božićni sajam

U Ludbregu će ove subote i nedjelje, 17. i 18. prosinca, biti veselo. 

I ove godine u programu sajma sudjelovat će ludbreške udruge. Božićni sajam održat će se u šatoru na Trgu Svetog Trojstva, a osim kulturno-umjetničkog programa sudjelovat će i četrdesetak izlagača. Sajam je otvoren od 9 do 19 sati.

Svakoga dana sajma bit će otvorena i Kuća Djeda Mraza.

Raspored programa:

17. prosinac – subota

10,00 sati – blagdanski program dječjeg vrtića “Radost” Ludbreg

11,00 sati – blagdanski program dječjeg vrtića “Smjehuljica” Ludbreg

12,00 sati – blagdanska predstava članova udruge “ludbreško sunce”

15,00 sati – blagdanski program pjevačkog društva mladih “Trinitas”

15,30 sati – blagdanski program udruge “Žene iz Centra svijeta”

16,00 sati – promocija slikovnice uz prigodnu blagdansku predstavu “Šarenog svijeta” 

 

18. prosinac – nedjelja

14,30 sati – blagdanski program udruge “Lun-Mla”

15,30 sati – blagdanski program Osnovne škole Martijanec

16,00 sati – blagdanski nastup KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg

16,45 sati – blagdanski nastup udruge Ludbreške mažoretkinje i Twirling kluba Ludbreg

17,00 sati – podjela Betlehemskog svjetla – prigodni program Odreda izviđača Ludbreg.

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždinska policija i ovog vikenda pojačano će nadzirati promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Također će se na području cijele Županije tijekom noći sa subotu na nedjelju 10./11. prosinca, provesti operativna akcija „Alkohol“.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – poručila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Članice „Svibovečkog zvona” već tradicionalno izložile svoje poznate ručne radove, najmlađe posjetio sv. Nikola

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vrijedne članice Udruge žena „Svibovečki zvon” i ove su godine priredile već tradicionalnu izložbu svojih ručnih radova, koji su poznati kako izvan Varaždinske županije, tako i izvan Hrvatske.

Osim što su posjetitelji mogli uživati u adventsko – božićnoj izložbi, najmlađe je posjetio njihov omiljeni svetac, sveti Nikola i to s punom vrećom darova.

Kako je objasnila Verica Pantaler, predsjednica Udruge žena „Svibovečki zvon”, posjetitelji su na izložbi mogli razgledati ručne radove njihove dugogodišnje članice Marice Zorman koji su već nadaleko prepoznati.

– Izloženi su bili ručni radovi – vezeni stolnjaci i nadstolnjaci s adventskim i božićnim motivima pretežno na domaćem platnu. Posjetitelji su mogli vidjeti i druge prigodne radove, anđelčiće od gipsa, ukrase za bor te ukrasne božićne lampice za prozore – rekla je Pantaler zadovoljna odazivom na ovu tradicionalnu blagdansku izložbu koju njihova Udruga priređuje.

Kako bi najmlađe razveselili povodom blagdana njihovog omiljenog sveca, Udruga „Svibovečki zvon” pobrinula se da nijedno dijete ne ostane bez svog poklona. Naime, uz prigodnu priredbu, djecu je posjetio sveti Nikola koji je ovog puta došao sam, bez Krampusa.

-Darovi su bili namijenjeni za 40-ak djece iz Svibovca, a mališani su bili oduševljeni te i sami sudjelovali u priredbi svojim kratkim recitacijama – kazala je Pantaler najavivši kako omiljeni dječji svetac u Svibovec stiže i iduće godine.

I sama gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković uvijek se rado odazove na sve izložbe i priredbe Udruge „Svibovečki zvon”, a tako je bilo i ove nedjelje.

– Drago mi je da su mještani Svibovca, ali i šire i ove godine imali priliku razgledati prekrasne ručne radove vrijednih članica Udruge žena „Svibovečki zvon”. Radi se o jednoj od najaktivnijih udruga s područja Grada koja se uvijek rado uključuje u sve naše manifestacije, a svojim aktivnostima obogaćuje društveni život naših građana. Na podršku Grada i dalje mogu računati – poručila je Ratković. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje