Povežite se s nama

Život i društvo

U Ludbrešku kuću Djeda Mraza, otvorenu 17. i 18. prosinca, sva su djeca dobrodošla

Objavljeno:

- dana

Božićni sajam

U Ludbregu će ove subote i nedjelje, 17. i 18. prosinca, biti veselo. 

I ove godine u programu sajma sudjelovat će ludbreške udruge. Božićni sajam održat će se u šatoru na Trgu Svetog Trojstva, a osim kulturno-umjetničkog programa sudjelovat će i četrdesetak izlagača. Sajam je otvoren od 9 do 19 sati.

Svakoga dana sajma bit će otvorena i Kuća Djeda Mraza.

Raspored programa:

17. prosinac – subota

10,00 sati – blagdanski program dječjeg vrtića “Radost” Ludbreg

11,00 sati – blagdanski program dječjeg vrtića “Smjehuljica” Ludbreg

12,00 sati – blagdanska predstava članova udruge “ludbreško sunce”

15,00 sati – blagdanski program pjevačkog društva mladih “Trinitas”

15,30 sati – blagdanski program udruge “Žene iz Centra svijeta”

16,00 sati – promocija slikovnice uz prigodnu blagdansku predstavu “Šarenog svijeta” 

 

18. prosinac – nedjelja

14,30 sati – blagdanski program udruge “Lun-Mla”

15,30 sati – blagdanski program Osnovne škole Martijanec

16,00 sati – blagdanski nastup KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg

16,45 sati – blagdanski nastup udruge Ludbreške mažoretkinje i Twirling kluba Ludbreg

17,00 sati – podjela Betlehemskog svjetla – prigodni program Odreda izviđača Ludbreg.

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Općina Maruševec organizira izobrazbu o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec u suradnji s poduzećem Poljodom Ivanec organizira dopunsku izobrazbu za održivu uporabu pesticida, za osobe koje su odslušale redovnu nastavu održive uporabe pesticida iz osnovne izobrazbe i imaju položen ispit.

Putem navedene izobrazbe osigurat će se održiva uporaba pesticida te smanjiti rizik i učinak uporabe na zdravlje ljudi i okoliš, ali i potaknuti postupci integrirane zaštite bilja.

Dopunska izobrazba u trajanju od pet školskih sati održat će se u subotu, 13. ožujka, u dvorani Općine Maruševec, Maruševec 6.

U cilju pridržavanja propisanih epidemioloških mjera, formirat će se manje grupe polaznika.

Svoje mjesto rezervirajte na brojeve telefona 042-782-064 i 098-372-875.

Nastavite čitati

Život i društvo

Proračun za 2021. godinu Općine Petrijanec iznosi 21.281.300 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Petrijanec u prosincu prošle godine jednoglasno je izglasan je proračun za 2021. godini koji će iznositi 21.281.300 kuna.

Proračun je i ove godine okrenut realizaciji konkretnih projekata s ciljem povećanja standarda života na području općine. 

U narednoj je godini cilj održati stabilnost proračuna Općine, kao i izvršenje svih planiranih investicija. Rashodi su planirani u skladu s proračunskim mogućnostima, a odnose se najvećim dijelom na poboljšanje komunalne infrastrukture, zadržavanje dostignutih standarda te svih kvalitetnih projekta i aktivnosti u okviru programa predškolskog odgoja, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. Također, zadržat će se gotovo svi standardi i prava u okviru socijalne i zdravstvene zaštite stanovništva te osigurati sredstva za kapitalne investicije, kao i dovršetak ranije započetih.

Konkretno, i u 2021. godini Općina Petrijanec nastavit će sa stipendiranjem učenika i studenata te sufinanciranjem produženog boravka u Osnovnoj školi Petrijanec, programa škole plivanja, kao i raznih natjecanja. Također, tu su i dječji darovi, nabavka školskog pribora, za učenike OŠ Petrijanec, prijevoz učenika, pomoć za podmirivanje troškova školske prehrane i posebnog predškolskog programa.

Rekordna godina u kojoj su bili realizirani svi programi i u kojoj je ostvaren najveći proračun općine u povijesti bila je 2019. godina.

– U 2020. godini unatoč korona krizi nismo zanemarili projekte i programe koje smo imali ugovorene a sve ono što smo planirali, doduše uz manje poteškoće smo realizirali. Pred nama je izgleda još jedna izazovna godina, ali ako je suditi po njenom samom početku i u ovoj godini realizirati ćemo brojne projekte – istaknuo je načelnik Željko Posavec.

Godinu je Općina započela nastavkom Aglomeracije, projektom kojim će se osigurati kanalizacijska mreža u svim našim naseljima, rekonstrukcijom Trga u Petrijancu, a uskoro započinje s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta.

– Veseli nas što su nam i početkom ove godine odobreni neki novi projekti – rekao je načelnik Posavec, naglasivši na kraju da sve što su napravili, napravili su za ljude, za svoje građane koji su uvijek na prvom mjestu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!