Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Nakratko proradili semafori na raskršću u Varaždinu na kojem je u subotu život izgubio mopedist

Objavljeno:

- dana

USKORO NORMALIZACIJA

Danas poslijepodne proradio je semafor na raskršću Međimurske i Koprivničke ulice u Varaždinu u kojoj je u subotu, u teškoj prometnoj nesreći, poginuo mopedist.

Semafor na najprometnijem varaždinskom raskršću od četvrtka ne radi, a nakon nesreće u subotu se postavilo pitanje jesu li semafori krivi za tragičnu nesreću.

>>Jesu li za današnju prometnu nesreću u kojoj je poginuo 49-godišnjak krivi semafori koji od četvrtka ne rade?

Problem je bio u uređaju koji se čakao

No, iz policije su izvjestili kako vozač automobila nije poštivao znak pripadnice Prometne mladeži, koja je regulirala promet na tom raskršću, ušao u raskršće i udario mopedistu, koji je od posljedica udara preminuo.

>>Vozač automobila nije se zaustavio i naletio na mopedistu, policija moli očevice nesreće da se jave

Jučer su iz Grada Varaždina apelirali na građane da prilikom prolaska kroz to raskršće dodatno pripaze. Postavljena je dodatna prometna signalizacija, a brzina ograničena na 40 km/h.

>>Semafori od četvrtka ne rade, a u gradu vraždinu tek sad reagirali i pozvali građane na oprez?!

Iz Grada Varaždina danas poručuju kako je riječ o raskrižju na državnoj cesti na kojoj Grad nema nadležnost i zbog toga ne može poduzimati potrebne radnje.

– Riječ je o raskršću na državnoj cesti na kojoj Grad nema nadležnosti – izvijestili su danas iz Grada Varaždina

– Unatoč tome, gradonačelnik Ivan Čehok je odmah reagirao i poduzeo sve što je u njegovoj moći kako bi se spriječile nezgode, a raskršće počelo normalno funkcionirati. Kontaktirao je policiju i nadležne službe te je zajedno sa zamjenicima uputio poziv građanima na dodatni oprez – navode u Gradu Varaždinu.

Tko je onda odgovoran i zašto semafori još od četvrtka ne rade?

Kako doznajemo, riječ je o raskršću dviju državnih cesta kojima, po Zakonu o cestama upravljaju Hrvatske ceste Zagreb, a PZC Varaždin je ugovorni izvođač radova na održavanju predmetnih državnih cesta i opreme cesta, u što se ubrajaju i semafori.  Za održavanje semafora za PZC Varaždin, kao podizvođač radi društvo Selekta prima iz Zagreba.

U PZC-u su nam potvrdili da su upoznati s problemom rada semafora koji traju od četvrtka, 29. lipnja. Problem je bio u kvaru uređaja koji je regulirao uključenje svjetala na semaforu.

Vozači koji su prijepodne prolazili tim varaždinskim raskršćem primijetili su radnike oko semafora. Poslijepodne su semafori nakratko proradili, no tek od sredine tjedna očekuje se njihov ponovni normalni rad.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Pronađite posao po svojoj mjeri u Varaždinskoj ili Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Globalna hrana d.o.o. / McDonald’s traži Radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin. Poslodavac nudi stabilno i sigurno radno mjesto, rad na puno ili nepuno radno vrijeme uz stimulativna primanja. Prijave se zaprimaju do 27.01.2022. brzo i jednostavno putem brze prijave.

TS Prom trgovina d.o.o. zapošljava Komercijalista u prodaji priključnih gospodarskih vozila u Čakovcu. Prijave se zaprimaju do 31.01.2022. Traži se kandidat spreman na terenski rad sa završenom srednjom ili višom stručnom spremom te 2 godine radnog iskustva. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Hanjes d.o.o. trži Skladištara (m/ž). Mjesto rada je Trnovec Bartolovečki, Varaždin. Posao obuhvaća pakiranje i obilježavanje proizvoda, pripremu i isporuku robe te utovar i istovar iste. Prijaviti se možete do 31.01.2022. putem brze prijave.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava Električara (m/ž) u Novom Marofu. Prijave se zaprimaju do 26.01.2022. putem brze prijave.

Bistro Barracuda d.o.o. traži Voditelja ugostiteljskog objekta (m/ž) u Prelogu. Prijaviti se možete do 17.02.2022. Za posao je potrebna završena srednja škola u trajanju od 3 godine, a iskustvo je poželjno, no nije uvjet. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Mamut Fortis d.o.o. / Arena traži  Operatera / Blagajnika u kladionici (m/ž). Mjesto rada je Breznički Hum, a rok za prijavu je 31.01.2022. Poslodavac nudi stimulativna primanja uz dodatke za noćni rad, blagdane i nedjelje te rad u ugodnoj atmosferi. Prijavite se brzo i jednostavno ovdje.

Presečki Grupa d.o.o. zapošljava Automehaničara (m/ž). Rad se izvršava u Krapini i Varaždinu. Prijaviti se možete do 25.01.2022. putem brze prijave.

Summa-con d.o.o. traži Zavarivača (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a rok za prijavu je 18.02.2022. Poslodavac traži 5 radnika za izvršavanje zavarivačkih poslova. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava Proizvodno-transportnog radnika (m/ž) u Novom Marofu. Posao uključuje slaganje gotovih proizvoda na drvene ili metalne palete, vizualnu kontrolu kvalitete proizvoda te etiketiranje istih. Prijave se zaprimaju do 31.01.2022. ovdje.

Metalska industrija Varaždin zapošljava Kontrolora na ispitnoj stanici (m/ž) u Varažidnu. Prijave se zaprimaju do 17.02.2022. Posao uključuje tlačno ispitivanje armature, vizualnu kontrolu te ispitivanje funkcionalnosti. Sve informacije potrebne za prijavu pronađite na linku.

Za još veći izbor poslova posjetite portal posao.hr. Sretno u pronalaženju posla!

Nastavite čitati

U fokusu

Župan Stričak odgovorio na prozivku Čačića – kazao je oštro „ne“ reformističkim benđikama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

čačić stričak

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak danas se, 21. siječnja, osvrnuo na izjave Radimira Čačića u vezi ulaganja u Varaždinske Toplice. Prema riječima bivšeg župana, Stričak je iz Razvojnog sporazuma Sjever potpuno izbacio investiciju od 600 milijuna u novi hotelski kompleks na tom području.

– Projekt izgradnje hotela Jupiter vam je kao tibetanski Jeti. O njemu se priča, a nitko ga nije vidio. U našim smo arhivama vezano na tu temu našli svega jednu sličicu iz 2013. godine, iz doba župana Štromara. Kao što bi rekao moj prethodnik „Pa nisi valjda toliko glup da ne možeš sam sebi izdati i napisati građevinsku dozvolu!“. Stoga pozivam bivšeg župana Čačića da dostavi tu građevinsku ili lokacijsku dozvolu, taj glavni ili idejni projekt vezan uz izgradnju hotela Jupiter. U arhivi Varaždinske županije od toga nema ničeg! Bila je prijava samo imenom i prezimenom na Razvojni sporazum Sjever. Bez ičega, samo: „Mi želimo 600.000 kuna za razvoj hotela.“ – navodi Stričak.

Točno je, dodaje župan, da su susjedne županije prijavljivale slične projekte, no ti projekti su vezani uz zdravstvo, a ne za izgradnju hotela sa pet zvjezdica.

– Naravno da sam negdje u sedmome mjesecu prošle godine taj hotel maknuo iz prijave za Razvojni sporazum Sjever i uvrstio izgradnju Kampusa FOI-ja. Kada se Fakultet izgradi kroz 10-ak godina i kada odškoluje i iznjedri tisuću mladih stručnjaka, ambicioznih i školovanih ljudi, ti ljudi će dati vrijednost desetak hotela Jupiter. A uloga županije nije da gradi hotele i motele, nego da gradi škole i bolnice. „Da“ Kampusu FOI-ja, „ne“ hotelu Jupiter, za što ne postoji ništa. “Da” obrazovanju, „ne“ reformističkim benđikama – oštro je ustvrdio župan Stričak.

Još jednom je prozvao bivšeg župana Čačića „neka donese taj projekt, neka ga vidimo“. – Možda je u Tibetu, tko zna? – pita se Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje