Povežite se s nama

Međimurje

Proslava 85. rođendana Aerokluba Varaždin

Objavljeno:

- dana

Aeromiting u Varaždinu

Varaždinskim će nebom drugog vikenda u srpnju letjeti MIG-ovi 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, borbeni zrakoplov mađarskog ratnog zrakoplovstva – Gripen JAS 39, Pilatus PC9 i Soko Galeb G-2, školsko borbeni zrakoplovi Slovenskog ratnog zrakoplovstva, helikopteri Hrvatskog MUP-a – Bell 206, JetRanger i Eurocopter, zrakoplovi generalne i poslovne acijacije, ali i zračne jedrilice te motorni zmajevi.

 Osim na nebu, posjetitelji će na velikom varaždinskom Aeromitingu – CIAV 2015 (Croatian Airshow Varaždin) u organizaciji Aerokluba Varaždin, atraktivne zrakoplove razgledati i na pisti varaždinskoh aerodroma. Ovom će međunarodnom zrakoplovnom priredbom, varaždinski Aeroklub, najbolje proslaviti 85. rođendan.

Tri obljetnice

– Osim rođendana, slave se još dvije važne obljetnice – slijetanje prvog aviona 1930. godine na prvi uređeni aerodrom na Vinokovčaku te održavanje prvog aeromitinga sa “zračnim krštenjima“, kako su se tada nazivali panoramski letovi. Dakle, tri velike obljetnice, ne samo za varaždinsko već i za nacionalno zrakoplovstvo, istaknuo je na susretu s novinarima u Gradskoj vijećnici Josip Novak, predsjednik Aerokluba Varaždin, dodavši kako se događanje održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike, kolinde Grabar Kitarović.

U atraktivnom i raznovrsnom programu svoje će letačke vještine demonstrirati članovi akrobatske grupe Krila Oluje, a letjeti će i jedan od svjetskih najboljih akrobatskih pilota, Petar Podlunšek te hrvatski pilotski as, Branimir Ambreković. – Očekujemo i veći broj slijetanja sportskih zrakoplova drugim hrvatskih aeroklubova kao i onih iz susjednih zemalja – Slovenije, Austrije i Mađarske, istaknuo je Robert Mišak, tajnik kluba.

O atraktivnosti varaždinskih Aeromitinga govori već brojka od očekivanih 10 tisuća posjetitelja.

Predsjedniku i Tajniku kluba u Gradskoj su se vijećnici pridružili i gradonačelnik Goran Habuš te župan Predrag Štromar.

Govoreći o atraktivnosti mitinga, gradonačelnik je ujedno izjavio kako će se miting održati „bez obzira na dogodovštinu s aerodromom“ – Varaždin se vraća na kartu zračnih priredbi u Europi, rekao je Habuš. Žuapan se složio da je riječ o velikom događaju koji je ujedno i turistička te gospodarska manifestacija. – Trebaju nam pozitivne priče, zaključio je župan Štromar.

Za djecu do 15 godina besplatan ulaz

Gradonačelnik : ” Miting će se održati bez obzira na dogodovštinu s aerodromom”

Iako službeni dio programa poćinje u 13 sati, gledatelji će več od 10 ujutro moći razgledati avione na stajanci varaždinskog aerodroma

Cijena jednodnevne ulaznice je 30 kuna dok je za djecu do 15. godine ulaznica besplatna.   

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Kotoriba poljoprivrednicima sufinancira kontrolu plodnosti tla

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

orači, oranje, zemljište, natjecanje, polje
Ilustracija

Općine Kotoriba objavila je javni poziv za dodjelu potpora za potrebe kontrole plodnosti tla na području Općine u 2021. godini. Na javni poziv mogu se javiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, zadruge i trgovačka društva koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem/prebivalištem na području Općine Kotoriba.

Ukupna vrijednost jednog uzorka je 356,25 kuna, od čega Međimurska županija i Općina Kotoriba sufinanciraju svaka s po 40 posto iznosa, što je ukupno 285 kuna, dok korisniku ostaje za pokriti preostali iznos od 71,25 kuna. Javni poziv otvoren je za podnošenje prijava do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 16. studenoga. Pojedini korisnik može tražiti kontrolu za maksimalno 20 uzorka tla.

Nastavite čitati

Međimurje

Prijevremeni izbori za župana Međimurske županije 28. studenoga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pred Vladom se danas našla i Odluka o raspisivanju prijevremenih izbora za župana i zamjenika župana Međimurske županije.

Za dan provedbe izbora određuje se nedjelja, 28. studenoga 2021. godine.

Ova Odluka objavit će se u Narodnim novinama, a stupa na snagu 28. listopada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje