Povežite se s nama

Međimurje

Prošlog mjeseca na burzi bez posla više od 4.300 ljudi

Objavljeno:

- dana

Krajem studenoga su u evidenciji HZZ-ovoga Područnog ureda Čakovec bile evidentirane 4.333 nezaposlene osobe, što je na razini prethodnog mjeseca, dok je u odnosu na studeni 2015. godine broj nezaposlenih smanjen za 17,5 posto.

Čak 1.938 evidentiranih osoba je duže od godinu dana u potrazi za poslom. Tijekom studenoga u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je 567 osoba, od kojih je 408 ili 72 posto pristiglo nakon prestanka radnog odnosa. Najviše ih je ostalo bez radnog mjesta u prerađivačkoj industriji (99), javnoj upravi i obrani (86 osoba) i trgovini (41). U zapošljavanju predvodi Ispostava Čakovec s 247 osoba, dok se preostali udio zapošljavanja odnosi na ispostave Prelog (60 osoba) i Mursko Središće (38 zaposlenih osoba). Novčanu naknadu prošlog mjeseca koristila je 861 nezaposlena osoba ili 19,9 posto od ukupnog broja nezaposlenih osoba. Među nezaposlenima je najviše onih sa srednjim stručnim obrazovanjem, odnosno 1.920 osoba ili 44,3 posto, slijede osobe niže razine (42,3 posto), dok je visokoobrazovanih bez posla 13,4 posto. Žene čine 54,8 posto (2.376) ukupne nezaposlenosti, a muškarci 45,2 posto ili 1.957 nezaposlenih osoba.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Članovi DOSTI-ja i ove godine uživali na ljetovanju u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i ove je godine organiziralo tradicionalno ljetovanje u Rijeci za svoje članove.

Dvanaestero članova i članica na moru je provelo pet dana u razdoblju od 10. do 15 srpnja, odnosno 10 dana u razdoblju od 15. do 24. srpnja, ovisno o terminu koji su odabrali.

Smještaj je bio osiguran u učeničkom domu „Podmurvice“.

Na ljetovanje u Rijeku tradicionalno se odlazi već nekoliko godina zbog prilagođene plaže u uvali Kostanj, na kojoj članovi bezbrižno mogu uživati u kupanju, sunčanju i druženju.

Plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih plaža za ugodno ljetovanje osoba s invaliditetom.

Prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor.

– I ove godine članovi su se vratili puni pozitivnih dojmova, odmoreni i vedri, što dokazuje da more ima pozitivno djelovanje na svakog pojedinca. More mnogima služi kao rehabilitacija, odmor, opuštanje od svakodnevice i prilika za druženje s ostalim članovima Društva, tako da se svakako željno iščekuje odlazak u Rijeku i iduće godine – rekli su iz DOSTI-ja.

Nastavite čitati

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovu uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijunkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!