Povežite se s nama

Sport

Prva Varaždinka u povijesti u plivačkoj reprezentaciji

Objavljeno:

- dana

MARTINA ŠTEFINEC

Varaždinska plivačica Martina Štefinec 2013. godine zlatnim slovima upisala se u povijest varaždinskog sporta, osvojivši prvu medalju za varaždinsko plivanje na Prvenstvu Hrvatske. Sljedeće, 2014. godine osvojila je srebro i broncu na Prvenstvu Hrvatske, da bi iste godine u srpnju osvojila naslov državne prvakinje i na 200 metara prsno.

Martina i dalje napreduje i ima drugo najbrže vrijeme u Hrvatskoj na 100 metara prsno, pa je postala prva reprezentativka u povijesti varaždinskog Plivačkog kluba Barok.

Velika čast 

– Naravno da mi je velika čast plivati u reprezentaciji. No, velika podrška su mi kolege i kolegice u klubu. Moje medalje su ujedno i njihove. Da njih nema, ne bi mi se dalo toliko mučiti. Oni ne mogu raditi za mene, ali su uvijek tu uz mene – rekla je Martina Štefinec, 15-godišnjakinja koja trenira šest puta tjedno na bazenima, s time da ima i dva „suha“ treninga tjedno.

U Banja Luci Štefinec je osvojila četvrto mjesto u disciplini 100 metara prsno

– Plivanje je nešto što vam se uvuče pod kožu. Neki dugoročni ciljevi su plasman na juniorsko prvenstvo Europe – dodala je Martina. S Martinom radi njezina nova trenerica Nikolina Gudiček, koja je prije godinu dana stigla u Plivački klub Barok.

Nova trenerica

– Stigla sam iz Zagreba, iz mnogo ozbiljnijeg kluba. No, plivači i plivačice prihvatili su me iznad svih očekivanja. Tjeram ih da rade čvršće i bolje, i to su vrlo ozbiljno shvatili – objasnila je Gudiček koja je istaknula da kod Martine ima još mnogo prostora za napredak.

– Naravno, Martina ima sve predispozicije da ulovi Europsko juniorsko prvenstvo. Vidjet ćemo kako će se razvijati njezina karijera – rekla je Gudiček.
Inače, Štefinec je za reprezentaciju Hrvatske nastupila u Banja Luci na četveroboju nacija, u svojoj najjačoj disciplini – 100 metara prsno. U konkurenciji od osam djevojaka, iz svake države po dvije, osvojila četvrto mjesto.

Dobovičnik srebrna

Plivači i plivačice Baroka nastupili su na 10. Plivačkom mitingu Žabac 2017. Bio je to peti ovosezonski mini GP. U brojci od 400 natjecatelja, nasupilo je 17 plivačica i plivača Baroka. Nika Dobovičnik osvojila je 2.mjesto na 400 m slobodno i 5. mjesto na 100 m slobodno, Anamarija Zavrtnik bila je četvrta na 400 m slobodno i osvojila je 9. mjesto na 100 m slobodno. Niko Balenta bio je četvrti na 200 m delfin i stigao je do 5. mjesta na 100 m delfin, Luka Štuberger osvojio je 4.mjesto na 200 m leđno i 5.mjesto na 400m mješovito, Erik Hunjek bio je peti na 200 m leđno, Lana Cvetko bila je trinaesta na 100m delfin da bi Petra Gašparac isplivala u sve 4 utrke u kojima je nastupila A norme za kadetsko prvenstvo (200m mješovito, 100 m leđno, 200 m leđno i 400 m slobodno). 

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

Sport

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu, objavio je HNS.

Jelić je u izboru prestižnog portala Futsalplanet zaslužio laskavu titulu za 2020. godinu, premoćno osvojivši najviše glasova među kontrolorima suđenja, trenerima, igračima, novinarima i drugim sportskim djelatnicima s međunarodnom reputacijom u futsalu.

Jelić, koji je osvojio 658 glasova, ispred Ruskinje Irine Velikanove (479) i Švicarca Daniela Matkovića (357), najboljim futsalskim sucem na svijetu proglašen je i 2018. godine, a godinu dana poslije u istom je izboru osvojio drugo mjesto. Nikola Jelić već je već nekoliko godina u samom vrhu svjetskog suđenja, što mu osigurava sudjelovanje na najvećim europskim i svjetskim natjecanjima u futsalu.

Nikola Jelić: “Trud i rad uvijek se isplate, a najveća podrška je obitelj”

Futsalplanet Awards 2020 dodjeljuje se za najbolje igrače i golmane u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolje klubove i reprezentacije, trenere, najbolje mlade igrače te suce.

Nastavite čitati

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati