Policijska uprava varaždinska je u svom priopćenju, koje je stiglo danas, 26. ožujka, javila kako je tijekom protekla 24 sata u nadzoru na policijskim punktovima zatekla 88 osoba bez propusnice.

Napominje također da PU varaždinska građanima ne izdaje propusnice.

Podsjećamo, propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština izdaju lokalni (gradski i općinski) Stožeri civilne zaštite, čija su sjedišta u općinama i gradovima naše Županije.

Građanima koji trebaju hitnu medicinsku skrb, propusnice izdaju izabrani liječnici obiteljske medicine, a za putovanje na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi (tvrtki ili ustanovi).

– Poštovani građani, uvažavajući sve osobne razloge koje spominjete u brojnim svojim upitima upućenim putem e-pošte Policijske uprave varaždinske, ističemo da se Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donose za cjelokupno pučanstvo, a ne za pojedinačne slučajeve. Uvažite činjenicu da se mjere pooštravaju zbog nepridržavanja propisanih mjera kojima je cilj Vaša zaštita. Cilj mjera i Odluka je smanjenje broja oboljelih, a što se može postići i na način da se smanje migracije građana. Kako bi svi zajedno uspjeli zaustaviti širenje bolesti, migracije se moraju svesti na najmanju moguću mjeru, u smislu da se obavlja doista samo ono što je vitalno za život – stoji u priopćenju PU varaždinske.

Komentari

Komentara