Povežite se s nama

Crna kronika

Radnik radio na neispravnom stroju u ludbreškoj tvrtki pa ostao bez šake

Objavljeno:

- dana

Podignuta optužnica

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 49-godišnjaka i 56-godišnjaka te trgovačkog društva zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Tereti ih se da su 21. lipnja prošle godine u proizvodnom pogonu trgovačkog društva u kojem su bili odgovorni za provođenje mjera zaštite na radu, rasporedili muškarca na rad na stroju za koji su znali da nije bio u ispravnom stanju.

Naime, stroj nije imao montiranu zaštitnu ploču kojom se sprječava ulazak ruke u opasna mjesta za vrijeme rada stroja i kojom se osigurava automatsko zaustavljanje rada stroja u slučaju ulaska u opasno područje. Zbog neispravnosti stroj je tijekom rada zahvatio lijevu ruku radniku i nanio mu teške ozljede uslijed kojih je došlo do amputacije šake.

Kako neslužbeno doznajemo riječ je o ludbreškoj tvrtki.

Izvor: BBC
Foto: ilustracija

Crna kronika

Dijete (13) u Varaždinu palo s bicikla, a policija traži očevice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska policija traži očevice prometne nesreće koja se dogodila u petak, 15. ožujka oko 15.40 sati u Varaždinu.

Naime, dijete starosti 13 godina upravljalo je biciklom bez zaštitne kacige, nepropisno biciklističkom stazom Ulice Gustava Krkleca koja je namijenjena za promet bicikala iz suprotnog smjera. Dolaskom do raskrižja sa Viničkom ulicom, prilikom prelaska obilježenog pješačkog prijelaza iz neutvrđenog razloga došlo je do pada bicikliste na kolnik gdje je zadobio ozljede.

– Molimo eventualne svjedoke i očevice događaja koji su se u tom trenutku zatekli na mjestu događaja, da se jave na broj telefona 042/372-404 ili 192, odnosno da osobno dođu u prostorije Postaje prometne policije Varaždin – ističe PU varaždinska.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Serijski bušač guma hara Prelogom?!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Netko kod Marine Prelog, ali i po cijeloj Dravskoj ulici, u zadnjih nekoliko dana sumanuto buši gume na automobilima. Tu informaciju danas ujutro dobili smo od čitateljice.

-Jučer znam za dva slučaja, ali prema pričama očevidaca bilo ih je još. Na našem autu, i autu još jednog kolege, jučer su uništene gume, izgleda kao da su razrezane nožem. Nakon što se to dogodilo naišao je čovjek i rekao da kod Marine nije poželjno parkirati jer očito netko buši gume. Prema onome što je rekao, njegovom bratu su prije nekoliko dana izbušene sve četiri – rekla nam je čitateljica.

Kako doznajemo, navodno su se unazad nekoliko dana slučajevi zaredali, a čitatelji javljaju da su Preložanima gume bile izbušene na automobilima parkiranim ispred njihovih kuća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje