Povežite se s nama

Crna kronika

Radnik radio na neispravnom stroju u ludbreškoj tvrtki pa ostao bez šake

Objavljeno:

- dana

Podignuta optužnica

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 49-godišnjaka i 56-godišnjaka te trgovačkog društva zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Tereti ih se da su 21. lipnja prošle godine u proizvodnom pogonu trgovačkog društva u kojem su bili odgovorni za provođenje mjera zaštite na radu, rasporedili muškarca na rad na stroju za koji su znali da nije bio u ispravnom stanju.

Naime, stroj nije imao montiranu zaštitnu ploču kojom se sprječava ulazak ruke u opasna mjesta za vrijeme rada stroja i kojom se osigurava automatsko zaustavljanje rada stroja u slučaju ulaska u opasno područje. Zbog neispravnosti stroj je tijekom rada zahvatio lijevu ruku radniku i nanio mu teške ozljede uslijed kojih je došlo do amputacije šake.

Kako neslužbeno doznajemo riječ je o ludbreškoj tvrtki.

Izvor: BBC
Foto: ilustracija

Crna kronika

Auto sletio pod mostić u Črešnjevu, osoba ostala ukliještena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

JVP Varaždin je javio o prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 17. travnja, u Črešnjevu.

Vatrogasci su u 17:56 sati primili poziv iz Centra 112, da je došlo do izlijetanja vozila u kanal kod dvorca Šaulovec i da je osoba ukliještena u autu.

– Izašli smo na intervenciju s navalnim vozilom, malim tehničkim i sedam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da je osobno vozilo make Renault Megane izletjelo u kanal pored prometnice ispod mostića kod skretanja za farmu pilića. Vozača, ozlijeđenu osobu izbavili su djelatnici hitne medicinske pomoći i do našeg dolaska osobi se već pružala pomoć u vozilu hitne. Mi smo vozilo provjerili, otpojili akumulator i vratili se u postrojbu, a članovi DVD-a Beretinec ostali su osiguravati mjesto događaja do dolaska policije – objavio je JVP Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija ulovila muškarca (53) koji je u pošti podigao pošiljku droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 12. travnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1968. godine, zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je 30. rujna 2020. u poštanskom uredu u Prelogu, preuzeo poštansku pošiljku adresiranu na njegovo ime u kojoj je bilo gotovo 250 grama droge sintetski kanabinoid namijenjene daljnjoj prodaji, a policijski službenici su ga zatekli nakon preuzimanja pošiljke – objavio je DORH.

Nastavite čitati