Povežite se s nama

Crna kronika

Sveučilište Sjever na sudu pobijedilo bivšeg studenta: mora im platiti 3.700 kuna s kamatama

Objavljeno:

- dana

SKUPO JE STUDIRATI

Kad je u rujnu 2012. upisao izvanredni stručni studij graditeljstva, student iz Visokog je s tadašnjim Veleučilištem u Varaždinu potpisao ugovor i obvezao se da će platiti 7.730 kuna školarine.

Uplatio je prvu ratu, 4.000 kuna, a potom je nakon samo mjesec dana odustao od studiranja. S obzirom da drugu ratu, ostatak od 3.370 kuna, nije podmirio, Sveučilište Sjever je godinu i pol dana kasnije, početkom 2014., protiv njega pokrenulo ovrhu.

Na rješenje o ovrsi izjavio je prigovor, pa je o sporu odlučivao Općinski sud u Varaždinu.

Svjestan obveze, ali je studirao – mjesec dana

Bivši student je u prigovoru naveo da je svjestan da nije podmirio obveze prema Sveučilištu Sjever, no ustvrdio je da smatra da je prva rata školarine sasvim dovoljna da se podmire stvarni troškovi studiranja u trajanju od mjesec dana.

Sud je, međutim, takav prigovor odbacio i zahtjev Sveučilišta ocijenio u potpunosti osnovanim. Bivši student je, naime, potpisao ugovor u kojem je vrlo jasno navedeno da se student obvezuje platiti cjelokupni iznos školarine, a na povrat nema pravo ako odustane od studija.

Presudom, koja je donesena jučer, naložili su mu da Sveučilištu plati 3.370 kuna sa zakonskom zateznom kamatom, a uz im to mora platiti i parnični trošak u iznosu od 415 kuna.

Na presudu se može žaliti u roku od osam dana od dostave presude.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

U vikendici u Varaždinskim Toplicama držao automatsku pušku, plastični eksploziv…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 9. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 50 godina zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

– Okrivljenog 50-godišnjaka tereti se da je u svojoj vikendici u Varaždinskim Toplicama neovlašteno držao jednu automatsku pušku, jedan pištolj domaće izrade, dva elektrodetonatora, trinaest detonatorskih kapisli, od čega jednu sa sporogorećim štapinom, dvanaest detonatorskih usporivača, više od jednog kilograma plastičnog eksploziva i više od tisuću komada streljiva raznog kalibra – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija javlja više detalja o jučerašnjoj nesreći između Slemenica i Zasadbrega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: MNM

Jučer, 16. rujna, oko 20 sati i 55 minuta na cesti između Slemenica i Zasadbrega došlo je do prometne nesreće u kojoj se 44-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka vozilom nije kretao uz desni rub kolnika obilježene prometne trake.

Zbog toga je vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u motocikl čakovečkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 17-godišnjak. Od siline udara osobni automobil odbačen je izvan kolnika gdje se zapalio i u potpunosti izgorio. Nakon udara motocikl se prevrnuo, a vozač pao u cestovni jarak.

Vozilom hitne medicinske pomoći vozač osobnog automobila i motocikla prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se težina ozljeda zadobivenih u nesreći naknadno okvalificirati.

Cesta je u vremenu od 21.10 do 23.10 bila zatvorena za promet koji se odvijao obilaznim pravcima, dok su požar na vozilu ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žiškovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje