Povežite se s nama

Crna kronika

Sveučilište Sjever na sudu pobijedilo bivšeg studenta: mora im platiti 3.700 kuna s kamatama

Objavljeno:

- dana

SKUPO JE STUDIRATI

Kad je u rujnu 2012. upisao izvanredni stručni studij graditeljstva, student iz Visokog je s tadašnjim Veleučilištem u Varaždinu potpisao ugovor i obvezao se da će platiti 7.730 kuna školarine.

Uplatio je prvu ratu, 4.000 kuna, a potom je nakon samo mjesec dana odustao od studiranja. S obzirom da drugu ratu, ostatak od 3.370 kuna, nije podmirio, Sveučilište Sjever je godinu i pol dana kasnije, početkom 2014., protiv njega pokrenulo ovrhu.

Na rješenje o ovrsi izjavio je prigovor, pa je o sporu odlučivao Općinski sud u Varaždinu.

Svjestan obveze, ali je studirao – mjesec dana

Bivši student je u prigovoru naveo da je svjestan da nije podmirio obveze prema Sveučilištu Sjever, no ustvrdio je da smatra da je prva rata školarine sasvim dovoljna da se podmire stvarni troškovi studiranja u trajanju od mjesec dana.

Sud je, međutim, takav prigovor odbacio i zahtjev Sveučilišta ocijenio u potpunosti osnovanim. Bivši student je, naime, potpisao ugovor u kojem je vrlo jasno navedeno da se student obvezuje platiti cjelokupni iznos školarine, a na povrat nema pravo ako odustane od studija.

Presudom, koja je donesena jučer, naložili su mu da Sveučilištu plati 3.370 kuna sa zakonskom zateznom kamatom, a uz im to mora platiti i parnični trošak u iznosu od 415 kuna.

Na presudu se može žaliti u roku od osam dana od dostave presude.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Vozačica (23) autom sletjela s ceste i udarila o drvo, ozlijeđena putnica (52)

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 21. siječnja 2021. godine oko 6 sati na kolniku lokalne ceste nedaleko Oporovca (prometnica uz drenažni kanal akumulacijskoga jezera HE Dubrava), došlo je do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđena 52-godišnjakinja.

Vozačica Mazde, čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1997. godine, brzinu kretanja nije prilagodila osobinama ceste (zavoj), stanju ceste (kolnik mokar) te vidljivosti (noć) zbog čega je u desnom zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem te je u zanošenju automobilom izletjela izvan kolnika. Nakon izlijetanja prednjim dijelom vozila udarila je u smjerokazni stupić, a u nastavku kretanja u panj te potom i bočnim dijelom vozila u drvo.

Ozlijeđena 52-godišnja putnica iz automobila, vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Novom Marofu “nestala” kamp prikolica, u Jalkovcu iz radnog stroja otuđeno gorivo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći 20./21. siječnja na parkiralištu poduzeća u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu nepoznati je počinitelj otuđio neregistriranu kamp prikolicu u vlasništvu 47-godišnjaka.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.     

Dodajmo da je na gradilištu u Ulici braće Radić u Jalkovcu nepoznati je počinitelj iz radnog stroja u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Slavonskom Brodu otuđio stotinjak litara dizel goriva. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati