Povežite se s nama

Crna kronika

Sveučilište Sjever na sudu pobijedilo bivšeg studenta: mora im platiti 3.700 kuna s kamatama

Objavljeno:

- dana

SKUPO JE STUDIRATI

Kad je u rujnu 2012. upisao izvanredni stručni studij graditeljstva, student iz Visokog je s tadašnjim Veleučilištem u Varaždinu potpisao ugovor i obvezao se da će platiti 7.730 kuna školarine.

Uplatio je prvu ratu, 4.000 kuna, a potom je nakon samo mjesec dana odustao od studiranja. S obzirom da drugu ratu, ostatak od 3.370 kuna, nije podmirio, Sveučilište Sjever je godinu i pol dana kasnije, početkom 2014., protiv njega pokrenulo ovrhu.

Na rješenje o ovrsi izjavio je prigovor, pa je o sporu odlučivao Općinski sud u Varaždinu.

Svjestan obveze, ali je studirao – mjesec dana

Bivši student je u prigovoru naveo da je svjestan da nije podmirio obveze prema Sveučilištu Sjever, no ustvrdio je da smatra da je prva rata školarine sasvim dovoljna da se podmire stvarni troškovi studiranja u trajanju od mjesec dana.

Sud je, međutim, takav prigovor odbacio i zahtjev Sveučilišta ocijenio u potpunosti osnovanim. Bivši student je, naime, potpisao ugovor u kojem je vrlo jasno navedeno da se student obvezuje platiti cjelokupni iznos školarine, a na povrat nema pravo ako odustane od studija.

Presudom, koja je donesena jučer, naložili su mu da Sveučilištu plati 3.370 kuna sa zakonskom zateznom kamatom, a uz im to mora platiti i parnični trošak u iznosu od 415 kuna.

Na presudu se može žaliti u roku od osam dana od dostave presude.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Muškarac (65) zaprijetio poštaru da će ga ubiti puškom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 12. svibnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 65 godina zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje.

– Optužnicom se okrivljenog 65-godišnjaka tereti da je 17. ožujka 2021. u jednom mjestu na području Varaždinske županije zaprijetio poštaru da će ga ubiti puškom u trenutku kad mu je poštar donio dvije poštanske pošiljke radi osobne dostave – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijan vozač preticao obilaznicom Varaždina pa auti završili u dva jarka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 13. svibnja, oko 21:20 sati na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina, ozlijeđene su dvije osobe.

Muškarac starosti 28 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.78 g/kg jugozapadnom obilaznicom iz smjera Varaždina u smjeru Poljane Biškupečke. Dolaskom na ravni cestovni potez, započeo je pretjecanje više vozila ispred sebe, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Zbog toga je prednjim desnim dijelom vozila udario u stražnji lijevi dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljao 22-godišnjak. Tom je prilikom došlo do zanošenja oba vozila, pri čemu je vozilo 22-godišnaka udarilo u prometni stupić, a zatim sletjelo u desni cestovni jarak ispod razine kolnika, dok je vozilo 28-godišnjaka sletjelo u lijevi cestovni jarak.

Obojica su vozača ozlijeđena te su prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu. Za vrijeme trajanja očevida promet na navedenoj dionici obilaznice je bio zatvoren za sav promet te se isti odvijao obilaznim pravcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!