Gradnja nove zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora u Pribislavcu dugogodišnji je san mještana Pribislavca i jedan od prioritetnih projekata Međimurske županije u području obrazovanja.

Zato je župan Međimurske županije Matija Posavec, kao predstavnik osnivača škole, potpisao ugovor s tvrtkom Tegra o izvođenju radova na vanjskom uređenju nove škole u Pribislavcu kako bi se nova zgrada što prije privela završnoj fazi radova.

Neprimjeren prostor

– Naši učenici pohađaju školu smještenu u dvorcu Feštetić koji nije primjeren odgojno-obrazovnom radu te nas, budući da mještani Pribislavca već 20 godina vape za izgradnjom nove škole, veseli što se realizacija tog kapitalnog projekta bliži kraju – rekla je načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić koja je sa svojim zamjenikom Krunoslavom Kamenićem nazočila potpisivanju ugovora u prostorijama Međimurske županije. Nova zgrada škole u potpunosti će biti dovršena tijekom jeseni.

Vrijednost radova iznosi 2.200.153,25 kuna s PDV-om, a ugovoreni radovi obuhvaćaju pripremne i zemljane radove, kolničku konstrukciju, odvodnju, prometnu signalizaciju te završne radove na vanjskom uređenju, istaknuo je predsjednik Uprave tvrtke Tegra Ivan Kolarić, dodavši da će se izgraditi prometnica s parkiralištem kako bi korisnici škole i dvorane imali adekvatan pristup. Predviđeni rok za završetak vanjskog uređenja je kraj rujna.

Daljnji korak

– Ugovor o vanjskom uređenju vrijedan nešto više od dva milijuna kuna osigurava sljedeći korak u dovršetku izgradnje škole za koju očekujemo da će biti završena tijekom jeseni. Glavnina posla je odrađena, a za preostale radove nedostaje nam oko šest milijuna kuna – rekao je župan Posavec te naglasio da se paralelno s vanjskim radovima počinje i s unutarnjim uređenjem, kako bi nova škola što ranije bila spremna za rad.

Komentari

Komentara

loading...