Povežite se s nama

Zabava & Stil

Razigrano i veselo proljeće!

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Zakoračili smo u ožujak i proljeće samo što nije stiglo. No, s dolaskom sve toplijih i sunčanijih dana, koje, sigurni smo, mnogi od nas jedva čekaju, javit će se novi problem: što odjenuti?

Ako pogledamo kolekcije koje su pripremili poznati svjetski i domaći dizajneri, jedno je sigurno: pred nama je jedna vesela modna sezona u kojoj nema toga čega nema! Kockice, prugice, točkice, čipka, asimetrični i cvjetni uzorci, boho, military stil… Iako pravila nema i što god stavili na sebe sve će biti moderno i u trendu, kolekcije za proljeće i ljeto ne nude nikakva iznenađenja. Ipak, donosimo nekoliko glavnih trendova modne sezone koja je pred nama.

Jedan od njih je čipka, jedan od najljepših modnih trendova ovog proljeća, u kojoj će uživati sve djevojke i žene romantičnog duha, a koja je inspirirala i mnoge poznate svjetske dizajnere i sastavni je dio kolekcija za proljeće i ljeto kod Valentina, Louis Vuittona, Elie Saab…. Romantična i nježna kao i samo proljeće, čipka će se savršeno uklopiti u prve tople i sunčane dane, a uz romantičarke, čipku će posebno obožavati djevojke i žene koje vole suptilnost u odijevanju.

Popularan je i safari stil koji se temelji na bež boji, a ona sada dolazi u tisuću i jednoj nijansi

Ovog proljeća i ljeta nosit će se odjeća, ali i obuća karo uzorka. No, uz klasičnu crno-bijelu kombinaciju, modni stručnjaci preporučuju kombinaciju kara u tri vrlo popularne boje ove sezone: boje meda, pijeska i vanilije. Uz karo uzorak, nezaobilazne su točkice i pruge.

Mnogi tople dane ne mogu zamisliti bez pruga, a bez njih ne prolaze ni kolekcije poznatih svjetskih dizajnera. Pruge u modnoj sezoni koja nam stiže dolaze u svim smjerovima, no dizajneri su se ove godine malo poigrali s njihovim proporcijama, ali i mjestom gdje se pojavljuju.

U proljeće i ljeto zakoračite s haljinama i tunikama s animal printevima! Riječ je o velikom trendu sezone koja je na izmaku, no, umjesto klasičnih printeva, proljeće i ljeto donosi njihovu smireniju verziju u vidu ribljih kosti ili žirafinih pruga.

A gdje su animal printevi, tu je i safari look! Ovaj trend temelji se na bež boji, a ona sada dolazi u tisuću i jednoj nijansi. Asimetrične haljine, suknje s naborima, ogrtači u brojnim nijansama bež boje ove sezone omogućit će vam da istovremeno izgledate nevino i krhko, ali opet seksi i razgolićeno.

Oslobodite rame!

Jedan od zanimljivih detalja ove sezone koji dolazi sa svjetskih modnih pista je gornja suknja. Nakon što su svjetski dizajneri prvo predstavili duple suknje, njih su kasnije zamijenile kombinacije suknji i hlača koje modni znalci drže komadom odjeće koji svakako ovog proljeća i ljeta morate imati u svom ormaru.
Isto tako, pripremite se da razgolitite svoja ramena.

Ako ste poklonice modnih trendova, tada svakako morate imati haljine, majice i košulje s golim ramenima, ili razgolitite samo jedno. Riječ je o modnom detalju za koji modni znalci tvrde da će definitivno obilježiti modnu sezonu koja je pred nama.

Barbie girl: Stihovi pjesme “I’m a Barbie girl, in a Barbie world” sele se ove godine na ulice. Barem u poznatoj modnoj kući Moscino, koja je svoju kolekciju za proljeće/ljeto predstavila na tjednu mode u Milanu. Djevojke u ovoj sezoni od glave do pete su u minijaturnim haljinama i kostimima te pripijenim hlačama do gležnja, kojima dominira ružičasta boja i u kojima djevojke i žene izgledaju poput najpoznatije lutke na svijetu – Barbie.

Natrag u 70-te! Dok smo se prošlih sezona vraćali u 20-te i 30-te godine prošlog stoljeća, a zatim su dizajneri bili inspirirani 50-ima i 60-ima, sada odlazimo u 70-te. Nose se haljine-tunike od prevrnute kože, kombinacije jakih i zagasitih boja i jeans. Uživajte!

Resice i perje: Osim što su karo uzorak, točkice i prugice nezaobilazne na odjeći, one se ove sezone pojavljuju i na obući. U sezoni koja je pred nama popularne su i sandale, ravne i one s visokim potpeticama, koje su upotpunjene s raznim detaljima, od šljokica, resica do šarenog perja.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

FOTO Najveći obožavatelji ugrabili ulaznice za prvi koncert Aleksandre Prijović u Varaždinu, evo kako je bilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović tri je dana svojim koncertima napunila Arenu Varaždin.

Danas je, 26. travnja, prvi koncert, a najveći fanovi morali su biti jako brzi jer su za prvi najavljeni koncert ulaznice “planule”. Naknadno su u prodaju puštene ulaznice za subotu i nedjelju.

Iako je Prijović pet dana punila Arenu Zagreb i obožavatelji sa sjevera Hrvatske pokazali su da zaista uživaju u njezinoj glazbi. Zvijezda je plijenila stasom i glasom, a u galeriji donosimo početak današnjeg koncerta te tko je uspio kupiti ulaznice za prvi dan te uživati u glazbi.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Severina će 31. listopada održati koncert u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Severinina dvoranska turneja, započeta prošle godine, još je uvijek u punom jeku. Nakon Varaždina, Osijeka, Rijeke i Zadra, na rasporedu su još dva grada – Čakovec i Slavonski Brod.

Dvorana Graditeljske škole u Čakovcu bit će domaćin omiljenoj hrvatskoj pjevačici i njezinom velikom pratećem orkestru 31. listopada, dok će Dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu ovaj koncertni spektakl ugostiti 8. studenoga.

Unaprijed rasprodani koncerti tijekom cijele turneje pokazatelji su da je ulaznice potrebno nabaviti na vrijeme, a one su za oba grada dostupne putem sustava Eventim.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje