Povežite se s nama

Međimurje

Recept kako zavoljeti ponedjeljak

Objavljeno:

- dana

Volim – ne volim

Mnogi ne vole ponedjeljak. Evo što je autor bloga Cool cluba savjetovao za sretniji ponedjeljak.  

“Osim ako nije praznik, ako ne slavite rođendan ili ste vlasnik dobitnog loto-listića velika je vjerojatnost da mrzite ponedjeljak. I to je OK. Za ponedjeljak, u najmanju ruku, možemo reći da većini nije omiljeni dan. Štoviše, na listi depresivnih dana u godini, ponedjeljak je uvjerljivo prvi. Doista, kažu da je ponedjeljak i statistički najomraženiji dan u tjednu.

Čim ujutro uključimo radio prati nas lagano cendranje i žalopojke za vikendom.

Pjesmice kao “Manic Monday” ili “I Don’t Like Mondays” hitovi su baš svakog ponedjeljka ujutro, osim ako se poklopilo da je praznik. I tako sve do petka, kada (kao) kreće sretniji dio tjedna. Zašto? Ja to ne kužim… meni je ponedjeljak najCool dan! Iako volim i petak i subotu i utorak i nedjelju, ma i srijedu i četvrtak, ponedjeljak mi je baš prirastao srcu!

Možda to nije baš uobičajno, mnogi stvarno mrze taj dan, ali evo zašto mislim da je ponedjeljak baš cool dan. Ovo slobodno shvatite kao recept za pobjedu u igri ‘Zavoli ponedjeljak’.

Ponedjeljak je prepun mogućnosti

Počinjemo od početka, cijeli tjedan je pred nama, rade se planovi, postavljaju ciljevi i sve je otvoreno, novo. Stvarno nam ne treba Nova Godina za nov početak. Ponedjeljak je sasvim dovoljan!

Pozitivni ponedjeljak

Postavit će temelje cijelog tjedna. Ako ponedjeljak gledate kao cool pozitivan dan i dočekate ga s uzbuđenjem i veseljem zamislite kakav će vam onda tjedan tek uslijediti. Ponedjeljak za ponedjeljkom, tjedan za tjednom, mjesec za mjesecom, vedrina i pozitivno ozračje će vas pratiti u stopu.

Ponedjeljak je dan od akcije

Stalno razmišljate o promjeni, neispunjenim željama I neostvarenim idejama? Treba nešto poduzeti, možda je za vas to početi vježbati, prestati puštiti, možda krenuti na dijetu, možda tražiti povišicu ili pokrenuti vlastiti posao.

Napišite pismo

…’svom’ ponedjeljku. Stvarno. Pisanje ima terapeutsku moć i uopće nije loša ideja zapisati zašto ste odlučili okrenuti ploču umjesto da grintate. Pogledajte primjer, već i nekoliko riječi bit će dovoljno.

Kad nešto stvarno želite, trebate se pokrenuti. Nema boljeg dana za pokretanje brda i dolina nego ponedjeljak.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje