Povežite se s nama

Crna kronika

Referentica humanitarne organizacije u Ivancu pronevjerila 272.000 kuna?

Objavljeno:

- dana

Malo se zaigrala

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 46-godišnjakinjom, policijski službenici Policijske uprave varaždinske, utvrdili su postojanje sumnje da je počinila kaznena djela Pronevjere i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Naime, kako se sumnja, navedene je kao administrativno-financijski referent jedne humanitarne organizacije podružnice Ivanec, u razdoblju od siječnja 2011. do ožujka 2017. godine, pronevjerila dano joj imovinsko pravo korištenja kartice žiro računa, koja joj je bila povjerena na radu, te u više navrata neovlaštenim korištenjem iste, podizala gotov novac na bankomatima i šalterima.

Taj je novac nakon toga sprovodila kroz blagajnu podružnice, na način što je isti najprije uplatila u blagajnu o čemu je sastavila uplatnicu, nakon čega je tako uplaćene novčane iznose isplaćivala sebi, pribavljajući si protupravnu imovinsku korist, dok je da bi isto prikrila, o navedenim isplatama sastavljala isplatnice na koje je unosila neistiniti podataka o primatelju, navodeći da je to jedan obrt.

Te je isplate potom pravdala krivotvorivši račune spomenutog obrta, koje je račune, svjesna protupravnosti svojih djela, ovjeravala faksimilom ravnateljice podružnice ili krivotvorila njezin potpis te pečatila pečatom ustanove kojim je ovjeravala svu navedenu dokumentaciju, nakon čega je taj lažni podatak o plaćanju prema obrtu, unosila i u blagajnički izvještaj ustanove. Time je protupravno stekla imovinsku korist od oko 272.000 kuna. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

U Varaždinu se ozlijedio 78-godišnjak jer je pao s mopeda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 6. ožujka, oko 11.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 78-godišnjak, javila je PU varaždinska.

On je upravljao mopedom te je zbog neprilagođene brzine preglednosti, gustoći prometa i prometnoj situaciji, u kočenju, izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik.

Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Kod “Mandlina” se sudarila dva vozila, ima i ozlijeđenih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto čitatelja

Danas, 8. ožujka, u jutarnjim satima u Maloj Subotici došlo je do prometne nesreće na poznatoj crnoj točki kod “Mandlina”.

Kako kažu iz PU međimurske, dojavu o nesreći zaprimili su u 5.53. Prema neslužbenim informacijama u sudaru ima i ozlijeđenih. Na teren je izašla i hitna pomoć.

Podsjećamo, na raskrižju Glavne ulice i ulice Braće Radić na kojem su se često događale nesreće prije par godina postavljeni su semafori, upravo s ciljem sprečavanja, odnosno smanjenja broja prometnih nezgoda.

Nastavite čitati