Povežite se s nama

U fokusu

Reformisti: Uključite grijanje stanarima iz Zagrebačke 17 i nađite rješenje

Objavljeno:

- dana

APEL

– Apeliramo na tvrtku Vartop i Grad Varaždin da se grijanje ponovno uključi stanarima zgrade u Zagrebačkoj 17 – apelira predsjednik Vijeća III. Mjesnog odbora iz redova Reformista Nenad Koščak.

Ističe kako o navedenom postupku nije obaviješten ni predsjednik Vijeća, ni samo Vijeće, pa se o tome nije moglo ni raspravljati.

Grad odlučio, pa rasprave nije bilo

– S obzirom na to da se Grad odlučio da se grijanje ne provodi više preko kotlovnice, nije se moglo odlučivati o rješenju grijanja za prostor mjesnog odbora. Grad Varaždin trebao je naći izvođača radova i osigurati prostorijama mjesnog odbora prelazak na etažno grijanje. Nakon nekoliko telefonskih poziva, pri čemu nisam dobio nikakve konkretne odgovore, 21. prosinca uputio sam u vezi tog problema i službeni dopis na nekoliko odgovornih osoba u Gradu Varaždinu, no službeni odgovor do danas nisam dobio – tvrdi Koščak.

Dodao je kako je za 6. veljače sazvan sastanak, na kojem je trebao biti on, stanari koji nisu prešli na etažno grijanje, direktor Vartopa Dubravko Vrdoljak, te predstavnici Grada, kojih nije bilo.

– Očito je da se radi o greški tvrtke Vartop, odgovornih službi Grada, a sve na štetu građana i udruga koje koriste prostorije. Iz tog razloga ponovno apeliram da se hitno uključi grijanje i nađe odgovarajuće rješenje – poručio je Koščak.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje