Povežite se s nama

U fokusu

Reformisti: Uključite grijanje stanarima iz Zagrebačke 17 i nađite rješenje

Objavljeno:

- dana

APEL

– Apeliramo na tvrtku Vartop i Grad Varaždin da se grijanje ponovno uključi stanarima zgrade u Zagrebačkoj 17 – apelira predsjednik Vijeća III. Mjesnog odbora iz redova Reformista Nenad Koščak.

Ističe kako o navedenom postupku nije obaviješten ni predsjednik Vijeća, ni samo Vijeće, pa se o tome nije moglo ni raspravljati.

Grad odlučio, pa rasprave nije bilo

– S obzirom na to da se Grad odlučio da se grijanje ne provodi više preko kotlovnice, nije se moglo odlučivati o rješenju grijanja za prostor mjesnog odbora. Grad Varaždin trebao je naći izvođača radova i osigurati prostorijama mjesnog odbora prelazak na etažno grijanje. Nakon nekoliko telefonskih poziva, pri čemu nisam dobio nikakve konkretne odgovore, 21. prosinca uputio sam u vezi tog problema i službeni dopis na nekoliko odgovornih osoba u Gradu Varaždinu, no službeni odgovor do danas nisam dobio – tvrdi Koščak.

Dodao je kako je za 6. veljače sazvan sastanak, na kojem je trebao biti on, stanari koji nisu prešli na etažno grijanje, direktor Vartopa Dubravko Vrdoljak, te predstavnici Grada, kojih nije bilo.

– Očito je da se radi o greški tvrtke Vartop, odgovornih službi Grada, a sve na štetu građana i udruga koje koriste prostorije. Iz tog razloga ponovno apeliram da se hitno uključi grijanje i nađe odgovarajuće rješenje – poručio je Koščak.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Zdravka Grđan objavila kandidaturu za gradonačelnicu Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zdravka Grđan, dugogodišnja ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, danas je objavila svoju kandidaturu za varaždinsku gradonačelnicu.

Riječ je o profesorici pedagogije i njemačkog jezika i književnosti. voj život posvetila je odgoju i obrazovanju te je prva ravnateljica u Varaždinskoj županiji promovirana u zvanje ravnatelj mentor.

Savjetnica je varaždinskog župana za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti, te voditeljica Centra izvrsnosti za nacionalnu povijest.

Njezin moto je: „Djela, a ne riječi“!

Nastavite čitati

U fokusu

Državni odvjetnici i suci napokon objavili svoje imovinske kartice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državno sudbeno i Državnoodvjetničko vijeće u siječnju su prvi put objavili imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika, putem mrežne aplikacije za podnošenje izvješća o imovini.

Podsjećamo, iako to nije prošlo bez negodovanja iz pravosudnih redova, u slovo zakona ova obveza ušla je još u mandatu bivšeg ministra pravosuđa.

Zakon o državnom sudbenom vijeću, kao i Zakon o Državnoodvjetničkom vijeću, propisuju da sudac ili državni odvjetnik, odnosno njegov zamjenik, u roku od 30 dana od stupanja na dužnost trebaju podnijeti izvješće o svojoj imovini.

No, moraju objaviti i podatke o imovini svoga bračnog druga, izvanbračnog druga, odnosno životnog partnera i maloljetne djece sa stanjem na dan stupanja na dužnost. Bitne promjene moraju ažurirati do 1. ožujka sljedeće godine.

Tako se sada iz imovinske kartice Zdravka Pintarića, aktualnog predsjednika Županijskog suda u Varaždinu, može između ostalog iščitati da posjeduje dva automobila, suvlasnik je kuće i stana te da mu mjesečni prihodi (u bruto iznosu) dosežu 30.000 kuna.

Dodajmo da podaci o imovini obuhvaćaju podatke o stečenoj i naslijeđenoj imovini, uključujući podatke o vrsti i ukupnoj vrijednosti nasljedstva, te podatke od koga je i na koji način nasljedstvo naslijeđeno.

U imovinskim karticama pravosudni dužnosnici moraju navesti i podatke o pokretninama veće vrijednosti, poslovnim udjelima i dionicama u tvrtkama, udjele u vlasništvu drugih poslovnih subjekata, novčanoj štednji ako ona premašuje jednogodišnji iznos njihove neto plaće, dugovima, preuzetim jamstvima i ostalim obvezama.

Naznačiti moraju i dohotke od nesamostalnog rada, imovine i imovinskih prava, dohotku od kapitala, dohotke od osiguranja i “druge dohotke te primitke koji se ne smatraju dohotkom i primicima na koje se ne plaća porez na dohodak”.

Imovinske kartice pravosudnih dužnosnika možete pretražiti OVDJE

Nastavite čitati