Povežite se s nama

U fokusu

Reformisti: Uključite grijanje stanarima iz Zagrebačke 17 i nađite rješenje

Objavljeno:

- dana

APEL

– Apeliramo na tvrtku Vartop i Grad Varaždin da se grijanje ponovno uključi stanarima zgrade u Zagrebačkoj 17 – apelira predsjednik Vijeća III. Mjesnog odbora iz redova Reformista Nenad Koščak.

Ističe kako o navedenom postupku nije obaviješten ni predsjednik Vijeća, ni samo Vijeće, pa se o tome nije moglo ni raspravljati.

Grad odlučio, pa rasprave nije bilo

– S obzirom na to da se Grad odlučio da se grijanje ne provodi više preko kotlovnice, nije se moglo odlučivati o rješenju grijanja za prostor mjesnog odbora. Grad Varaždin trebao je naći izvođača radova i osigurati prostorijama mjesnog odbora prelazak na etažno grijanje. Nakon nekoliko telefonskih poziva, pri čemu nisam dobio nikakve konkretne odgovore, 21. prosinca uputio sam u vezi tog problema i službeni dopis na nekoliko odgovornih osoba u Gradu Varaždinu, no službeni odgovor do danas nisam dobio – tvrdi Koščak.

Dodao je kako je za 6. veljače sazvan sastanak, na kojem je trebao biti on, stanari koji nisu prešli na etažno grijanje, direktor Vartopa Dubravko Vrdoljak, te predstavnici Grada, kojih nije bilo.

– Očito je da se radi o greški tvrtke Vartop, odgovornih službi Grada, a sve na štetu građana i udruga koje koriste prostorije. Iz tog razloga ponovno apeliram da se hitno uključi grijanje i nađe odgovarajuće rješenje – poručio je Koščak.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati