Povežite se s nama

Život i društvo

Rekonstrukcijom nogostupa u Ulici Hrvatskih pavlina nastavlja se uređenje centra Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Tijekom lipnja ove godine započet će radovi na rekonstrukciji sjevernog dijela nogostupa u lepoglavskoj Ulici Hrvatskih pavlina, u dužini od 316 metara.

Skori početak radova najavljen je prigodom potpisivanja ugovora o izvođenju radova kojeg je, ispred Grada Lepoglave, s direktorom tvrtke TTG iz Donje Višnjice Tomicom Zgrebecom, odabranom za izvođenje navedenih radova putem javnog natječaja, i u nazočnosti predsjednice Mjesnog odbora Lepoglava Marije Ribić, 3. lipnja potpisao gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

– Početak sezone izgradnje komunalne infrastrukture na području Grada Lepoglave kreće s uređenjem gradskog centra odnosno uređenjem ulice Hrvatskih pavlina. Radit će se na sanaciji cestovne odvodnje odnosno uređenja starog potoka koji se nalazi na tom području nakon čega slijedi izgradnja i sanacija samog nogostupa – pojasnio je gradonačelnik Škvarić.

Radovi su vrijedni 837.342 kuna i dio su aktivnosti izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture s ciljem uređenja samog centra Lepoglave.

– Nastavljamo već ranije započeto uređenje ulice Hrvatskih pavlina odnosno uređenja centra Lepoglave. Nakon uređenja nogostupa, centar ćemo nastaviti uređivati izgradnjom tržnice i uređenjem glavnog gradskog parka. Htio bih da nas u tome slijedi država. Naime, već smo uputili brojne dopise Kaznionici da i ona krene s uređenjem prostora oko same kaznionice, a posebice parkirališta uz njen zid. Od Ministarstva državne imovine tražit ćemo uređenje zapuštenih zgrada u samom centru Lepoglave. Želimo, a što Lepoglava zaslužuje, da gradski centar uredimo na najbolji način – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje